Sıcak gelişme!.. Merkez Bankası Başkanı’ndan son dakika faiz mesajı!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu son dakika faiz mesajı vererek faizin enflasyonun üzerinde olacağını ve TL’nin itibarının korunacağını söyledi.

Başkan Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2020 yılına ait 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşma yaptı.

Enflasyonu yüzde 5 seviyesine indirme hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını da dile getiren Kavcıoğlu, ”Bu hedefe varmak için kararlı ve azimli bir şekilde davranacağız. Elimizdeki araçları bağımsız şekilde kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Son bir yıldır yaşanan pandemi tüm dünya ekonomilerinde belirsizlikler ortaya çıkarmıştır. Büyüme performanslarını olumsuz yönde etkilemiştir.

Önümüzdeki dönemde MB çatısı altında üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz.

ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ İÇİN PARA POLİTİKASI ARAÇLARI KULLANILACAK

TCMB’nin kanunla belirlenmiş görev ve yetkileri çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Orta vadeli enflasyonu yüzde 5 seviyesine indirmeye sıkı sıkıya bağlıyız

Ocak enflasyon raporunda ortaya koyduğumuz enflasyonu yüzde 5’e indirmede kararlı olduğumuzu altını çizmek isterim. MB olarak temel amacımız doğrultusunda bağımsız ve etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Enflasyon odaklı para politikamız küresel dalgalanmalara ve finansal oynaklıklara karşı kalkan vazifesi görevi görecek en güçlü silahımız olacak.

TL’NİN İTİBARINI SAĞLAYACAĞIZ

Enflasyonla mücadele kararlılığımızla TL’nin gücünü ve itibarını sağlayacağız

TÜM ARAÇLARI BAĞIMSIZ BİR BİÇİMDE KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İçinde bulunduğumuz durum sıkı para politikası duruşu gerektiriyor.

SIKI DURUŞ GEREKİYOR

Enflasyonda kalıcı düşüş oluşana kadar güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz

Yeni dönemde kararları enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacak şekilde alacağız. Ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin başlaması döviz rezervlerinin artış eğilimine gerilemesi ve finansal maliyetlerinin kalıcı gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir.

Bundan sonra da politikalarımızın etkinliğini artırmak iletişim kaynaklarını etkin kullanmaya devam edeceğiz. Şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkelerine bağlı olarak aldığımız kararları kamuoyuyla paylaşacağız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …