Güncellenen risk haritasına göre, 58 il kırmızıya boyandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin risk haritasını yayınladı. İstanbul, Ankara ve İzmir kırmızıya döndü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından illerin risk durumunu gösteren haritayı paylaştı.

Bakan Koca açıklamasında, ”İllerimizin risk durumunu gösteren son haritamız. Virüs gücünü kaybetmiş değil. Bu haritayı maviye çevirmek elimizde. Aşı programı toplum bağışıklığını sağlayana kadar mücadele etmeliyiz. Zor olanı aştık kolay olanı kaybetmeyelim.’‘ ifadelerini kullandı.

Daha önce açıklanan risk haritası

58 İL KIRMIZI KATEGORİDE YER ALDI

Güncellenen risk haritasına göre; Ankara, İstanbul ve İzmir’in aralarında bulunduğu 58 şehir, çok yüksek risk grubunu içeren kırmızı kategoride  yer aldı.

MAVİ RENKTE TEK İL KALDI

Düşük risk kategorisindeki Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır’ın haritadaki rengi değişti. Yeni haritaya göre, yalnızca Şırnak’ın rengi düşük riski temsil eden mavide kaldı.

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19’da orta riskli (sarı) iller oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Asgari ücrete ara zam gündemde yok açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari …