NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası Hulusi Akar’dan flaş açıklama!

Son Dakika haberi; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası ‘Terörle mücadelede müttefiklerin birlik, beraberlik içinde hareket etmesinin öneminin altını çizdik.’ dedi. Akar Ayrıca Türkiye’nin kararlılığı ile ilgili ‘Herkes şunu bilmeli ki terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir’ ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda PKK terör örgütüne yönelik icra edilen Pençe Kartal-2 Harekatı’na ilişkin kısa bilgilendirme yaptıklarını, başta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg olmak üzere müttefiklerin şehitler için taziye dileklerini ilettiğini belirterek, “NATO’nun Irak’taki misyonunun genişletilmesi çalışmaları sürerken PKK terör örgütünün, NATO misyonu önündeki en büyük engel olduğunu dile getirdik. Ortak bir tehdit olarak terörle mücadelede müttefiklerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmesinin öneminin altını çizdik” dedi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen ve iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı tamamlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda savunma ve caydırıcılık konuları, Afganistan ile Irak’taki NATO’nun faaliyetleri ve küresel gelişmelerin konuşulup görüşüldüğünü belirtti.

BÖLGEDE NATO MİSYONU ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL PKK

Başta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg olmak üzere müttefiklerin, Gara operasyonundaki şehitler için taziye dileklerini ilettiğini ifade eden Akar, şunları söyledi:

“DEAŞ, PKK/YPG/PYD ve FETÖ başta olmak üzere birçok terör örgütü ile mücadelemizin kararlılıkla devam ettiğini vurguladık. Irak’ın kuzeyinde terörle mücadele kapsamında, PKK terör örgütüne yönelik icra edilen Pençe Kartal-2 Harekatı’na ilişkin kısa bilgilendirme yaptık. Eldeki tüm imkanlar seferber edilerek icra edilen bu harekatın, Irak’ın kuzeyindeki PKK tehdidinin boyutunu gözler önüne serdiğini, PKK’nın, terör örgütünün 13 vatandaşımızı vahşice katlettiğini, şehit ettiğini; PKK ve YPG’nin aynı terör örgütü olduğunun bir kez daha görüldüğünü açıkça ifade ettik. İlaveten NATO’nun Irak’taki misyonunun genişletilmesi çalışmaları sürerken PKK terör örgütünün, NATO misyonu önündeki en büyük engel olduğunu da dile getirdik. Ortak bir tehdit olarak terörle mücadelede müttefiklerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmesinin öneminin altını çizdik.”

Şehitlerimize bir kez daha rahmet, yaralılarımıza acil şifa dileklerini ileten Bakan Akar, başta aileleri olmak üzere TSK’ya ve tüm millete başsağlığı dileklerini de yineledi. Şehitlerin kanının yerde kalmadığını vurgulayan Akar, “Herkes şunu bilmeli ki terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Afganistan’daki gelişmeler ve ittifakın önündeki seçeneklerin değerlendirildiğini ifade eden Akar, şöyle konuştu:

“Bu çerçevede Türkiye’nin, Afgan kardeşlerimizin huzur ve refahı ile barış sürecinin başarıyla yürütülmesi için üzerine düşen sorumlulukları bugüne kadar yaptığını, bundan sonra da aynı dikkat ve hassasiyetle yapacağını belirttik. Diğer taraftan, NATO’nun 2021 yılında bir kriz durumunda ihtiyaç duyabileceği hazır kuvvetin VJTF’in, sorumluluğunun Türkiye’de olduğunu, mevcut katkılarımıza ilave olarak siber imkan ve kabiliyetler ile hava polisliği ve bölgesel güvenlik uçuşlarına da kara, deniz ve hava unsurlarımız ile ilave katkıda bulunacağımızı müttefiklerimizle paylaştık. Bu arada yeni teknolojilerin ve müşterek olarak bu konudaki yeteneklerimizin geliştirilmesinin önemini bir kez daha vurgulama fırsatı bulduk.”

Akar, 2030’lu yıllara giden süreçte NATO’nun adaptasyon çalışmalarına desteklerini de ifade ettiklerini belirterek, şunları kaydetti;

“Ayrıca sorunlar karşısında dayanışmanın sadece sözle değil, fiilen gösterilmesinin ve güvenliğin bölünmezliği ilkesinin titizlikle muhafaza edilmesinin, ittifakın savunma ve caydırıcılığı bakımından önemli olduğuna dikkat çektik. Son olarak, eğer müttefikler güçlü olursa ittifakın da güçlü olacağını ifade ederek Türkiye’ye, ülkemize yönelik lisans kısıtlamaları ile yaptırım girişim ve tehditlerinin ittifakı zayıflattığını da açıkça müttefiklerimizin dikkatine getirdik. Önümüzdeki dönemde; bugüne kadar yapılan ve bundan sonra da yapılacak temaslarla bu konuda bazı gelişmelerin olabileceğini değerlendiriyoruz. Türkiye’nin, NATO’ya üyeliğinin 69’uncu yıl dönümünü kutlarken; İttifak içinde aktif rol oynamaya ve İttifak içerisindeki taahhütlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edeceğini belirttik. Sonuç olarak savunma ve güvenlik konularındaki görüş, öneri ve beklentilerimizi dile getirdiğimiz iki gün süren bu toplantının yapıcı ve olumlu bir havada geçtiğini söyleyebiliriz. Gelişmeleri hep birlikte yakından takip edeceğiz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …