AK Parti’den ABD’nin “Eğer”li cümlesine Siyasi münafık yorumu!

AK Parti Sözcüsü Çelik, ABD’nin Gara açıklamasında kullandığı ‘Eğer PKK yaptıysa’ cümlesiyle ilgili ‘Ama kelimesi burada siyasi münafıklığı ifade ediyor. ‘Ama’dan sonra söylediğinizin önemi yok. Burada net olarak şu da görülmüştür: PYD/YPG terör örgütü doğrudan PKK’dan emir almaktadır. Aynı şeyden bahsediyoruz. Biz ‘Eğer PKK yaptıysa’ diye bir cümle duyduysak, bu, bizim hükümetimizin beyanına inanmamak demektir.’ dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

Türkiye’nin terör konusunda dünyaya tek bir ses vermesi konusunda daha sağduyulu yaklaşımlar duyalım istiyoruz. ABD’nin son zamanlarda 2 tane açıklamasına tepki gösterdik.

“KATIKSIZ DESTEK BEKLİYORUZ”

Müttefikimiz olarak Türk demokrasisine saygı duymasını bekliyoruz ve Türk yargı kurumlarına talimat gibi açıklamalar yapılmasını desteklemiyoruz. Aynı şekilde terörle mücadele konusunda da katıksız destek bekliyoruz. “Eğer PKK yaptıysa” diye bir ifade kullandılar.

ABD Dışişleri Bakanı tanıdığımız bir isimdir. Tam da onun Dışişleri Bakanlığı döneminde böylesi bir açıklamanın yapılmış olması ciddi şekilde sorgulanmalıdır. Biz “Eğer PKK yaptıysa” diye bir cümle duyduysak, bu, bizim hükümetimizin beyanına inanmamak demektir.

Buna benzer bir dili FETÖ darbe girişiminin gecesinde de gördük: ‘Taraflara itidal tavsiye ediyoruz.’ Burada da beklediğimiz şey, bu ‘eğer’li cümlenin meşru ve egemen bir NATO müttefikiyle PKK terör örgütün eşitleyen son derece yanlış, vahim bir ifade olduğunun farkına varılmasıdır. Daha sonra yapılan açıklamalar toparlayıcı nitelikteydi.

“AMA, EĞER, LAKİN DİYEREK BIR İFADE KULLANILMASINI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Öteki türlü bir dil Türk – Amerikan ilişkilerinin sabote edilmesi anlamına gelecektir.

Bölgedeki yeni dinamikler, önümüzdeki süreçte karşı karşıya olacağımız meydan okumalar müttefiklik ilişkilerini daha sağlam bir zeminde, her türlü sarsıntıdan korunarak ilerletilmesi gerektiğini gösteriyor. Bize saldıran terör örgütleri söz konusu olduğunda, ama, eğer, lakin diyerek bir ifade kullanılmasını asla kabul etmiyoruz.

“BU SİYASİ MÜNAFIKLIKTIR”

Ama kelimesi burada siyasi münafıklığı ifade ediyor. ‘Ama’dan sonra söylediğinizin önemi yok. Burada net olarak şu da görülmüştür: PYD/YPG terör örgütü doğrudan PKK’dan emir almaktadır. Aynı şeyden bahsediyoruz.

Ayrıca Amerikalı dostlarımız, orada terör örgütünün hangi eylemi yaptığını avuçlarının içi gibi bilmelerine rağmen ‘eğer’li bir ifade kullanılması doğru bir yaklaşım olmamıştır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …