Bakan Koca müjdeyi verdi: Yeni dönemin adı yerinde karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 130 milyona yakın aşının sözleşmesinin yapıldığını söyleyerek ‘Dün ve bu sabah aşı geldi Türkiye’ye ama biz bunu hiç söylemedik, şimdi benden duyuyorsunuz.’ dedi.

Bakan Koca aşı anlaşmaları ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Biontech ile ilgili, başından beri Uğur Hoca’yla devrede oldum. Bu görüşmelerde bizim için önemli olan mart, en geç nisan ayında temin edilebilecek aşı olduğunu söyledim.

Uğur Hoca’yla görüştük, devamında istenen, sorunlu olan birtakım durumları da birlikte aştık. Dolayısıyla bu ay için Biontech aşısı ayrıca gelmiş olacak. Miktar olarak muhtemelen 500-800 bin gelmiş olacak. Ama mart sonunda 4.5-5 milyona yakın gelmiş olacak. 30 milyona kadar da opsiyonel olarak imzalanmıştı. İlave olarak Sinovac’tan 50+50 talebimiz vardı, ikinci 50 milyon için de sözleşme imzalandı. 130 milyona yakın aşının sözleşmesinin yapıldığını söyleyebilirim.

Aşı küresel bir savaşa döndü. Biz vatandaşımızı dünyada en az etkilenen ve bu tedariği sağlayan bir ülke olmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte ‘Aşı bu kadar geldi, şu kadar gelecek’ diye söylemekten yana değiliz. Dün ve bu sabah aşı geldi Türkiye’ye ama biz bunu hiç söylemedik, şimdi benden duyuyorsunuz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …