Boğaziçi Üniversitesi’nde provokatörlerden işgal girişimi

Gelen son dakika haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasını bahane ederek yürüyüş yaparak polise saldıran provokatörler an itibariyle rektörlük binasını ablukaya aldıkları bildiriliyor

Son dakika haberi… İstanbul Valiliği tarafından Pandemi sebebiyle toplu yürüyüş ve toplanmayı yasaklamasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi etrafında toplanan eylemci grup, rektör Melih Bulu’nun Rektörlük binasından çıkışını engelleyeceklerini ifade ederek işgal girişiminde bulunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi’ni ablukaya alan bir provokatör, “Arkadaşlar rektörlüğün 3 tane kapısı var. Üçünde de 30’ar kişi 40’ar kişi bekliyoruz. Bu bir kapısıydı. Aşağıdaki kapısıydı. Şimdi Güney meydanda bir tane daha kapısı var.” dediği anları yayınladı.

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, devlet aleyhine de sloganlar atıyor. İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan ikazlara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Güvenlik güçleri, rektörlüğün 3 kapısında 30 – 40 kişilik grubun binayı abluka altına alma eylemine son verilmesi çağrısında bulundu. Videoda CHP’li HDP’li LGBT’li militanların Rektörlüğü işgal etmek için yürüyüşe geçtiği ve polise hakaretler savurduğunu görebilirsiniz. Polisler provokatörleri bir bir gözaltına alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde devam etmekte olan eylemlerde bugün LGBTİ derneklerin vandallığı yaşandı.  LGBTİ gruplar ve bir takım öğretim üyelerinin arasında bulunduğu eylemciler Rektörlük binasını abluka altına aldı. Rektör Melih Bulu’nun odasına girmek isteyen gruba üniversitenin özel güvenlikleri müdahale etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sarıyer’deki caniyi yakalama anı kamerada

Sarıyer’de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak öldüren yabancı uyruklu zanlının …