4 CHP’linin Yunan milli değerlerine olan hürmeti dikkat çekiyor

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Recep Gürkan ve Tunç Soyer’in Yunan milli değerlerine olan hürmeti dikkat çekiyor. CHP’li yöneticilerdeki Bizans sevgisinin arka planı analiz haberde..

Şimdiki CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs’ta Türklerin ölümüne sebep olan Başpiskopos Makarios’un heykelini 2017 yılında Beylikdüzü’nde yaptırmıştı. Öyle ki heykelin açılışına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise 2019’da yeni yıl afişlerinde kendisini şehrin Bizans’taki adı olan ‘Adrianapolis‘ belediye başkanı olarak tanıtmıştı.  Son olarak da İzmir’de geçici olarak yapılan Pasaport Rıhtımı’na Truva’yı istila eden Yunan Kral Agamemnon’un ismi verildi. Peki, ama CHP’li yöneticilerdeki bu Bizans sevgisinin nedeni ne? İşte A Haber’in dikkat çeken analizi…

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …