HDP’li tecavüzcü milletvekili hakkında iddianame hazırlandı

Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca eski HDP Milletvekili Tuma Çelik hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Mardin Bağımsız Milletvekili, eski HDP’li Tuma Çelik hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Çelik hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan yürütülen soruşturmanın tamamlandığı bildirildi.

Bu kapsamda, Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere Çelik hakkında iddianame hazırlandığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre olay şöyle gelişti. Tuma Çelik, 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Mardin’de seçim çalışmaları kapsamında bir derneğin toplantısına katıldı. Çelik, toplantının yapıldığı binada bir kadına tecavüz etti.

ŞANTAJ VE TEHDİT
Çelik bununla da yetinmedi ve kendisini şikayet etmek isteyen kadının hayatını zindana çevirmeye devam etti. Tehdit, şantaj ve her yolu deneyerek kadının kendisini şikayet etmemesi için baskı yaptı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı kadının şikayeti üzerine Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezlekeyi düzenledi ve Meclis’e gönderdi. HDP, Meclis’e gelen dosyanın içeriğini bilmesine karşın bugüne kadar Çelik ile ilgili hiçbir adım atmadı, hiçbir işlem yapmadı.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILDI
Tuma Çelik, Mardin’in Midyat ilçesinde 31 Mart yerel seçim çalışmaları sırasında, bir dernekte tanıştığı D.K’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

Ardından HDP’den istifa eden Çelik’in, 7 Ekim’de TBMM Genel Kurulunca dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Bu gelişmenin ardından Çelik hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatılmış, bu kapsamda, savcılık talimatıyla polis nezaretinde kan örnekleri alınan Çelik, ardından soruşturmayı yürüten Başsavcıvekiline ifade vermişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …