Adanalı minik kaşifler kodluyor

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Minik Kaşifler Kodluyor e twining projesi ile farklı alanlarda yenilikçi yaklaşımlar ile sosyal ve eğitim alanında eğlenerek yeni ve farklı kazanımlar elde ediyorlar.
Minik Kaşifler Kodluyor e twining projesini 5 kişi Adana, 1 kişi Sakarya, 1 kişi İzmir, 1 kişi Zonguldak ve 1 kişi Mardin’den olmak üzere toplam 9 öğretmen birlikte yürütmektedir. Adana’dan Seyhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Anaokulu ve Lalezar Anaokulu ile Ceyhan ilçesine bağlı Mehmetçik İlkokulu projeye ortaklık yapmaktadır. Proje kapsamında ortalama 100 öğrenciye eğitim verilmektedir.
Projede gelişen teknoloji ile yaşayan yeni neslin bu teknolojileri daha iyi anlaması, daha bilinçli kullanması için onlara kod okuma bilinci veriliyor. Bu sayede öğrencilerin kod okuma farkındalığı ile yaratıcı düşünme, problem çözme, dinlediklerini ve gördüklerini daha iyi algılama, araştırmaya yönelme gibi bilişsel beceriler kazanmaları sağlanıyor.
Kasım ayında başlayan projenin ocak ayında son bulacağı öğrenildi. Projenin uzaktan eğitimle hız kesmeden devam ettiği bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın