Dünya’nın konuştuğu suikastta ikinci senaryo!

İran’ın nükleer babası olarak bilinen Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinin ardından suikastın yeni detayları ortaya çıkıyor. Yolda öldürülen Fahrizade suikastında iki ayrı senaryo ortaya atıldı.

Kasabada elektriklerin kesildiği, şaşırma amacıyla bir başka aracın patlatıldığı ve uzaktan kumandalı otomatik silahların kullanıldığına dair iddialar ortaya atıldı. İranlı yetkililer saldırının merkezi olarak İsrail’i işaret etti. Batı medyasında “İran’ın nükleer bomba programının babası” olarak anılan Muhsin Fahrizade, İran’ın başkenti Tahran’ın 95 kilometre doğusundaki Abserd kentinde öldürülmüştü.

Tahran Yönetimi, Ortadoğu’da gerilimi tırmandıran saldırının arkasında İsrail olduğunu vurgularken, suikastta üst düzey eğitimli 12 tetikçi kullanıldı. İranlı gazeteci Muhammed Ahvaze, Tahran Yönetimi’nden yetkililerin sızdırdığı bilgiye dayanarak Fahrizade suikastının detaylarını yazdı. Ahvaze, suikastın Abserd’in girişinde ağaçlı bir bulvardaki döner kavşakta gerçekleştirilmek üzere planlandığını aktardı. Buna göre; suikast timi Muhsin Fahrizade’yi izliyordu ve cuma günü Tahran’dan Abserd kentine gideceğini biliyorlardı.10 bin kişinin yaşadığı dağlık bir inziva bölgesi olan yerde, zengin Tahranlıların ikinci evi bulunuyor ve 59 yaşındaki Fahrizade’nin de burada bir villası vardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın