Fransız keferesi de Ülkücü’den korkmaya başladı!

Fransa İçişleri Bakanlığı, Ülkü Ocakları’nın ülkedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Fransa parlamentosunda açıklama yapan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, MHP bağlantılı, Türk milliyetçisi ‘Bozkurtlar’ hareketini ortadan kaldırmak için hükümet olarak harekete geçeceklerini duyurdu.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa’nın haftasonunda Ermeni Soykırımını anma etkinliğinin saldırıya uğramasının ardından aşırı Türk milliyetçisi ‘Bozkurtlar’ hareketini yasaklayacağına dair açıklama yaptı.
Türkiye ile Fransa arasındaki gerilim günden güne arıtıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısının ardından Fransa’dan yeni bir hamle geldi.
Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından ülkede faaliyet gösteren Ülkü Ocakları’nın faaliyetleri yasaklandı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “MHP bağlantılı, Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketini durdurmak için hükümet olarak harekete geçeceklerini” duyurdu. “Bozkurtlar” hareketinin yasaklanmasının Çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağı belirtildi.
Bu kararın alınmasında Ermeniler anısına yapılan Lyon şehri dışında bulunan anıta ‘Bozkurtlar’ anlamına gelen Fransızca ‘Loups gris’ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harflerine atıfla ‘RTE’ gibi sloganların etkili olduğu bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın