Mevlid Kandili, Paris İblisi ve Pierre Loti tepesi!

Paris İblisi’nin Türk ve İslam düşmanlığı bitmek bilmiyor. Yüz yıllardır Müslüman beldelerde at koşturan, oluşturdukları iblis algılarla Müslüman kanını emen, parasını ve mallarını sömürün Fransa tabiri caiz ise el bitmiş okeye dönüyor.

Afrika kıtasında geliştirdikleri tahkimat ile dünyanın beşten ibaret olduğunu bellek altına alan bu sömürgeciler, artık yeni dünya düzenin değiştiğine Osmanlı ruhunun yeniden canlandığına, yüz yıllardır uyutulan devin uyandığına şahit oldukları için bu saldırıları hız kazanmaktadır. Kıbrıs’ta, Libya’da, Suriye’de, Kafkaslarda Türk’ü ateş çemberine almak isteyen birinci dünya harbinde olduğu gibi, bugün de yedi düvel ile birleşip saldırı hazırlığında olan haçlı zihniyeti Allah’ın izni ile yine hüsrana uğrayacaklardır.

Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Karabağ ve Afrika’da Türkiye’ye karşı tavır takınan Paris’in İblisi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tüm bu cephelerde kaybettiğini, hezimete uğradığını anlayınca İslam düşmanlığı adı altında Türkiye’yi hedef tahtasına oturtmuştur.

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG ile iş birliği yapan, Libya’da darbeci Hafter’i destekleyen, Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı cepheye kalkan olan ve son olarak Karabağ’da Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğini engellemeye çalışan Paris İblisinin oyunları şimdiden boşa çıkmış ve para muslukları kısılmıştır.

Öte yandan Afrika’nın zenginliklerini sömüren Fransa’nın, 21’inci yüzyıla gelindiğinde kabuğuna çekilmek zorunda kalması ve Türkiye’nin bu kıtada son yıllarda izlediği kazan-kazan politikası Fransa’yı ziyadesiyle rahatsız etmektedir. Eski kolonyal bir ülke olarak bölgedeki nüfuzunu korumak isteyen Fransa’ya Afrika kıtasının dört bir yanında halk, Paris ile bağlantılı diktatör, yolsuzluğa bulaşmış yönetimlere karşı ayakta. Afrika’da son dönemde farklı ülkelerde Fransa karşıtı yüzlerce gösteri düzenledi. Afrika’da yıllarca sömürülen ülkeler, Türkiye’nin bölgeye girişinden sonra ise birçok yeni anlaşma imzaladı.

Ankara’nın Afrika açılımı Macron’u panikletirken, Türkiye’nin Afrika’daki büyükelçilik sayısı 43’e yükselirken, karşılıklı üst düzey ziyaret de 500’ü aştı. Bu durum, Afrika’nın değerli madenlerini çıkarıp yüzde 98’ine el koyan Fransa ve Hollanda gibi ülkeleri rahatsız ediyor. Altın, elmas gibi madenlerde Afrika ülkeleri artık Batılı şirketler yerine Türk şirketleri ile özel anlaşmalar yapıyor. Çıkarılan madenler ise o ülkelerle yarı yarıya paylaşıyor. İki taraf da kazanırken, sömürgeci zihniyet ekonomik darbe yediğini hazmedemiyor. Afrika’dan gelen para musluğunun kesilince başta Fransa’da olmak üzere Türk düşmanlığının Avrupa’da zirve yapması normaldir.

Fransa’ya göre musluğu kesenin Erdoğan olduğu ve Fransa ile Hollanda gibi sömürgeci ülkelerin İslam düşmanlığı adı altında asıl hedeflerinin Türk düşmanlığı olduğudur. Ankara’nın ‘Afrika açılımı’ politikasından rahatsız olan Fransa; kıtada Türkiye’nin siyasi, ekonomi, askeri ve kültürel alanda varlık göstermesini etkili olmasını engellemeye çalışıyor. Ancak sömürgeci zihniyete karşı başkaldıran Afrika, şimdilerde yüzünü başta Türkiye, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelere dönmüş durumda. Paris İblisi’nin İslam’a ve iki cihan güneşi Server-i Alem Peygamberimiz Hz. Muhammed’e saldırmasına karşılık Türkiye’nin başlatmış olduğu boykot her geçem gün büyümektedir. Türkiye’nin başlatmış olduğu boykotun yanı sıra, altında yatanlarla en mübarek, üstünde görünenlerle en güzel İstanbul tepesi, bir Fransız ajanın adıyla anılmakta olan Pierre Loti tepesi tam zamanı iken bir an önce kurtarılmalıdır.

Peygamberimize ve İslam’a saldırının Mevlid Kandiline denk getirilmesi de manidardır. Siyasi şizofren olan Paris İblis’ine soruyoruz. İslam’ın ve Müslümanların dininin sahibi Allah’tır. Size bu saldırıları gerçekleştirmenizi sağlayan sahibiniz kim? Rabbim iki cihan güneşinin yüzü suyu hürmetine tüm İslam aleminin dahili ve harici düşmanlarını helak eylesin. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kanı bozuk İsrailli bakandan skandal sözler: Filistinlileri idam edelim

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, İsrail hapishanelerindeki aşırı kalabalığa son vermek için …

Bir yanıt yazın