Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü!

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Görüşmede Suriye ve Karabağ konuları ele alındı. Bugün AK Parti genel merkezinde gerçekleştirilen MKYK toplantısının ardından yapılacağı duyurulan MYK toplantısı Erdoğan-Putin görüşmesi nedeniyle iptal edildiği öğrenilmişti.

Reuters’ın haberine göre Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Haberde, görüşmede İdlib ve Dağlık Karabağ konularının gündeme alındığı kaydedildi.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, “Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki gelişmeler müzakere edildi. Rus tarafı, devam eden silahlı eylemler ve Ortadoğu’dan teröristlerin bu çatışmalara artan katılımıyla ilgili derin endişesini dile getirdi” ifadelerine yer verildi. Putin’in, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle gerçekleştirilen temaslar ve ateşkesin en kısa zamanda sağlanması amacıyla atılan adımlar hakkında Erdoğan’a bilgi verdiği aktarılan açıklamada, “Rusya ve Türkiye’nin dışişleri ve savunma bakanlıkları ile iki ülkenin istihbarat kurumları arasında koordinasyonun sürdürülmesine karar verildi” denildi.

Azerbaycan ile Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da, 26 Ekim’de yerel saatle 08:00’da başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Ateşkesin üzerinden sadece 4 dakika geçtikten sonra Ermenistan ordusu, Terter’e ve bölgedeki köylere saldırı düzenlemişti. Azerbaycan ve Ermenistan Moskova’da yapılan görüşmeler sonrasında 10 Ekim’de Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı “ateşkes” kararı almış, ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu sivil can kayıpları yaşanmıştı.17 Ekim’de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın