ABD’den flaş Karabağ kararı! Savaşa dahil oluyor!

Rusya’nın öncülüğünde Azerbaycan ve Ermenistan arasında iki kez anlaşmaya varılan ateşkes kararı Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırıları sonrası bozulmuştu. Karabağ’daki savaşın seyri Azerbaycan’ın istediği yönde ilerlerken Ermenistan’ın işgali altında bulunan topraklar ateşkes kararlarıyla korunmak isteniyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun iki ülkenin Dışişleri Bakanlarını ABD’ye davet ettiği öğrenildi.

Politico’nun haberine göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Pompeo’nun davetini kabul etti. Buna göre Pompeo’nun önce Bayramov ile bir araya geleceği, sonrasında Mnatsakanyan’ı ağırlayacağı öne sürüldü.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME İÇİN DE GİRİŞİMDE BULUNULACAK

Haberde, ABD tarafının aynı gün içerisinde üçlü bir görüşme yapılması için girişimde bulunduğu ancak bunun henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

ERMENİSTAN İKİ KEZ ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları, Rusya’nın önderliğinde gerçekleşen yüz yüze ve telefon görüşmelerinde iki kez ateşkes konusunda anlaşma sağlamıştı. Ancak iki ateşkes de Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırılarının ardından sona ermişti.

ERMENİSTAN’IN YANINDA YER ALDIKLARINI AÇIKLAMIŞTI!

Dağlık Karabağ’daki çatışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı kendini savunabilmesini umduklarını” açıkladı. ABD’nin Atlanta kentinde WBS radyosuna konuşan Pompeo, tarafların ateşkese varıp masaya oturmalarını ve bu tarihi, karışık sorunu çözmelerine dair umutlu olduğunu söyledi. Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteği de eleştiren Pompeo, Türkiye’nin devreye girip Azerbaycan’a kaynak sağlayarak mevcut riski ve Dağlık Karabağ’daki savaşın ateş gücünü yükselttiğini iddia etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın