MSB’den Ermenistan’a sert uyarı: Derhal terk edin!

MSB’den yapılan açıklamada, ”Çocuk, kadın, yaşlı demeden Hocalı’da katliam yapan Ermenistan 30 yıl önce nasılsa bugün de bölgede barış ve huzurun tesisine engel olmaktadır. Masum sivilleri hedef alan Ermeni teröristlerle iş birliği yapan PKK-YPG’li teröristler, derhal bölgeyi terk etmelidir.” denildi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, “Çocuk, kadın, yaşlı demeden Hocalı’da katliam yapan Ermenistan 30 yıl önce nasılsa bugün de bölgede barış ve huzurun tesisine engel olmaktadır. Masum sivilleri hedef alan Ermeni teröristlerle iş birliği yapan PKK-YPG’li teröristler, derhal bölgeyi terk etmelidir.” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulundu.   MSB Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop, yaptığı açıklamada, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal eden Ermenistan’ın 12 Temmuz ve 21 Eylül’de Tovuz’daki saldırıların ardından, 27 Eylül’de tüm dünyanın gözü önünde ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzilerini ve yerleşim yerlerini ağır silahlarla yoğun ateş altına aldığını söyledi.

‘BÖLGEYİ TERK EDİN! AKSİ TAKDİRDE HÜSRANA UĞRAYACAKSINIZ…’

Çocuk, kadın, yaşlı demeden Hocalı’da katliam yapan Ermenistan’ın 30 yıl önce nasılsa bugün de aynı şekilde bölgede barış ve huzurun tesisine engel olduğunu belirten Aktop, “Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, yurt dışından getirdiği paralı askerleri, teröristleri geri göndermeli ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmelidir. Masum sivilleri hedef alan Ermeni teröristlerle işbirliği yapan PKK-YPG’li teröristler, derhal bölgeyi terk etmelidir. Aksi takdirde her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

Ermenistan’ın kendisine karşı Türk uçakları ile İHA/SİHA’larının kullanıldığına dair hiçbir kanıta dayanmayan mesnetsiz iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Nitekim bu iddialar kendi destekçileri hariç kimse tarafından ciddiye alınmamıştır. Bunun yanında Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri kendi başına zaferi elde edebilecek imkan ve kabiliyete, işgal altındaki öz topraklarını kurtaracak azim ve kararlılığa sahip olduğunu geçtiğimiz günlerde tüm dünyaya göstermiştir.

Tüm imkanlarımızla, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını kullanan, kendi öz topraklarını geri kazanma mücadelesi veren Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan Azerbaycan Türkü kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileriz” diye konuştu.

Açıklamada, FETÖ ile mücadele kapsamında, “15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar 20 bin 312 personel ihraç edildi, 3 bin 798’i hakkında adli ve idari süreç devam ediyor.” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir yanıt yazın