İlham Aliyev: Ermeni’yi Karabağ’da iti kovar gibi kovuyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında Ermenistan’a ateşkes için 3 şart koştu. Aliyev, “Özür dileyecekler. Karabağ’ın Ermenistan’ın olmadığını açıklayacaklar. Çekilmek için net takvim açıklamalılar” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Tüm tarihi eserlerin ve camilerin yıkıldığını, zarar gören şehirlerin restore edileceğini belirten Aliyev, “Azerbaycan halkının iradelerini kırmaya çalıştıklarını gördük. Bunu Temmuz ayında Tovuz şehrimizde gördük. Hiçbir sebep yokken saldırdılar” ifadelerini kullandı.
PAŞİNYAN’A SERT TEPKİ: HER GÜN BİR LİDERİ ARIYOR
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı eleştiren Aliyev, “Her gün bir dünya liderini arıyor. Aramadığı adam kalmadı. Sen kimsin ki bize şart koşuyorsun? Şimdi ne şartı koyacaksın? Ateşkes için yalvarıyorsun” dedi.
ATEŞKES İÇİN 3 ŞART KOŞTU
Aliyev konuşmasında, Ermenistan’a ateşkes için 3 şart koştu. Aliyev, “Özür dileyecekler. Karabağ’ın Ermenistan’ın olmadığını açıklayacaklar. Çekilmek için net takvim açıklamalılar” ifadelerini kullandı.
“İTİ KOVAR GİBİ KOVUYORUZ”
Başta meselelerin görüşmelerle çözülmesinden yana olduklarını söyleyen Aliyev, “Bize ait olanı istedik. Sabır gösterdik. Ancak Ermenistan’ın saldırganlığı daha da arttı, daha da azgınlaştı. Barış yoluyla olsun istedik, ama bu cevapsız kaldı. Hesap ediyorlar ki biz onunla barışacağız. Biz gösterdik kim kimdir. Ordumuz işgalci Ermenileri, iti kovar gibi kovuyor. Sen kimsin bize şart koyuyorsun? Şimdi koy, görelim bakalım.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İhmaller zincirine CHP’den pes dedirten pişkinlik!

Antalya’da bir kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik faciasıyla ilgili ANET’in eski genel müdürü …

Bir yanıt yazın