Azerbaycan vura vura ilerliyor! Ermenistan ağır kayıplar veriyor! Paşinyan Putin’e sığındı!

Ermenistan’ın 27 Eylül Pazar sabahı başlattığı saldırılar sonrası Azerbaycan ordusunun karşı operasyonları devam ediyor. Azerbaycan Askeri Kuvvetleri’nin çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermeni noktalarına başlattığı karşı operasyonlar devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermeni ordusunun Azerbaycan topçu birlikleri tarafından açılan ateşle ağır kayıplara uğratıldığını belirtti.

ERMENİSTAN ORDUSUNUN BİR ALAYI İMHA EDİLDİ

İlerleyişini sürdüren Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun motorlu piyade alayını imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Hizmeti Başkanı Albay Vagif Dergahlı, konuyla alakalı açıklama yaptı. Dergahlı, “Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgal ettiği Hocavend bölgesinde konuşlu 3. Martuni motorlu piyade alayı darmadağın edildi” dedi.

 ERMENİSTAN’DAN ÖLÜ VE YARALILAR İÇİN TAHLİYE ÇAĞRISI

İnsan ve askeri teçhizat kaybına uğrayan düşman alayının tamamen imha edildiğini ifade eden Dergahlı, düşman ordusunun komutanlığının herkesi ölü ve yaralıların tahliyesine yardım etmeye çağırdığını aktardı.

KOMUTA GÖZLEM MINTIKASI VURULDU

Azerbaycan ordusu tarafından, Hadrut Kasabası’nda Ermeni ordusu 3. tabur komuta gözlem mıntıkası vuruldu. Bu bölgede bulunan unsurlar etkisiz hale getirildi.

AZERBAYCANLI GENÇLER CEPHE HATTINA GİDİYOR

Ermenistan’ın saldırılarının ardından seferberlik ilan edilen Azerbaycan’da ilk kafile cepheye gitmek için hareket etti.  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ülkede kısmı seferberlik ilan edilmesine yönelik kararı imzalamasının ardından ülkenin gençleri cepheye gitmek için harekete geçti. Başvurularını tamamlayarak toplu bir şekilde cepheye giden gençlerin büyük bir mutluluk yaşadığı görüldü. O anlara ilişkin ilk görüntüler paylaşıldı. Ülkenin dört bir yanından toplanan Azerbaycanlı gençler, işgal altındaki topraklarını geri alabilmek için canlarını feda etmeye hazır olduğu ifade edildi. Eyalet Seferberlik ve Askerlik Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, “35 yaşında birinci sınıf askeri subaylar, askerler, denizciler, çavuşla ve yüksek rütbeli 50 yaş ve üstü subayların askere alındığını bildiririz” denildi.

PAŞİNYAN PUTİN’İ ARADI

Ermenistan’ın Azerbaycan sınır hattına gerçekleştirdiği saldırıların ardından başlayan çatışmalar sonrası tüm dünya gözünü Ermenistan-Azerbaycan sınırına çevirdi. Bölgede tansiyon artmaya devam ederken, birçok lider Ermenistan ve Azerbaycan liderleri ile telefon görüşmelerine devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile 2 gün önce telefon görüşmesi gerçekleştirdikten sonra bugün de yeni bir görüşme yaptı. Görüşmeye dair Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Ermeni tarafının girişimiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Vladimir Putin, devam eden çatışmalarla ilgili endişelerini dile getirdi. Çatışan tarafların acilen ateşi kesmesi ve krizi yatıştırmaya yönelik tedbirler alınmasının gerekliliğine vurgu yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın