Başkan Erdoğan: Doğu Akdeniz’de bize efelenenler askeri hareketlerimizi incelesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de müzakereden yana olduklarını ifade ederek, “Efelenenlere askeri harekatlarımızı, iyi incelemelerini tavsiye ediyorum.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalar yapmak üzere kameraların karşısına geçti. Erdoğan, birçok konunun yanında Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değindi.
“ASKERİ HAREKATLARIMIZI İNCELEYİN”
Türkiye’nin her fırsatta uzlaşmadan ve müzakereden yana olduğunu söyleyen Erdoğan, “Her fırsatta anlaşmazlıkları görüşmeyle, müzakereyle uzlaşmayla çözmeden yana olduğumuzu söylüyoruz.  Bizimle masaya oturmak yerine, kırık dökük askeri güçleriyle efelenenlere, tarihi bir kenara bırakıyorum; en zından son dört yıldaki diplomasi çalışmalarımızı ve askeri harekatlarımızı, iyi incelemelerini tavsiye ediyorum. Avrupa birliği başta olmak üzere bu konuda haklı haksız, kör taassubla ülkemize karşı tavır alanları hakkaniyete ve sağduyuya davet ediyorum.  Kıbrıs, Suriye ve Libya’da iyi bir sınav veremeyen Avrupa ülkelerinin hiç değilse Doğu Akdeniz’de tutarlı bir çizgi izlemelerini bekliyoruz. Türkiye Doğu Akdeniz’de kararlı ve aktif bir şekilde mücadelesini sürdürecektir.” ifadelerine yer verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın