Türk ve Türkiye sevdalısı Ersin Tatar, KKTC cumhurbaşkanı adayı!

Kıbrıs’ta 11 Ekim’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacak olan Başbakan Ersin Tatar, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurusunu tamamladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 11 Ekim’de yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidecek.
Yaklaşan seçimden önce adaylar, başvurularını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gelerek tamamladı.
ERSİN TATAR DA BAŞVURUSUNU YAPTI
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı da Başbakan Ersin Tatar oldu. Tatar, adaylık başvurusunu tamamlamak üzere bugün YSK’ya geldi. İşlemlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tatar, önemli olanın KKTC’nin esenliği ve geleceği olduğunu söyledi. Tatar, “11 Ekim’de 45’inci yıldönümünü kutlayacak olan UBP’nin cumhurbaşkanı adayı olmak benim için bir şeref meselesidir.” ifadelerini kullandı.
DİĞER ADAYLAR
Bağımsız aday ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, da başvurularını tamamladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın