Avrupa’da corona ikinci dalga zirve yaptı!

Avrupa’da koronavirüs salgını yeniden hortladı. İngiltere’de son 24 saatte 1522 koronavirüs vakası tespit edilirken, Fransa’da da bir günde 6 bin 111 kişi virüse yakalandı.
İngiltere’de koronavirüs salgınında son 77 günün en yüksek vaka sayısı açıklandı. Avrupa’da koronavirüs salgınında artan vaka sayıları, ikinci dalga endişesini giderek artırıyor.
12 HAZİRAN’DAN BU YANA GÖRÜLEN EN YÜKSEK RAKAM
İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 12 artarak 41 bin 477’ye ulaştı.  Son 24 saatte 1522 yeni vaka tespit edildi. Bu, 1541 vakanın saptandığı 12 Haziran’dan bu yana görülen en yüksek günlük rakam oldu. Toplam vaka sayısı ise 330 bin 368’e yükseldi.
FRANSA’DA BİR GÜNDE 6 BİN YENİ VAKA
Avrupa’da koronavirüs vakalarının ciddi biçimde yükselişe geçtiği bir diğer ülke de Fransa.  Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 6 bin 111 Covid-19 vakası tespit edildiği bildirildi.
Salgın nedeniyle toplam ölü sayısının 30 bin 576’ya ulaştığı ülkede, maske kullanımı yeniden zorunlu hale getirildi.
Ayrıca Fransa Başbakanı Jean Castex, düzenlediği basın toplantısında, ülkede salgının hızla yayılmasına karşı sokağa çıkma kısıtlaması getirmemek için ellerinden geleni yaptıklarını da söylemişti.
İSPANYA’DA VAKA SAYISI 24 SAATTE 9 BİN 658 ARTTI
İspanya’da koronavirüs salgınında vaka sayısı son 24 saatte 9 bin 658 arttı. Sağlık Bakanlığı, dün 419 bin 849 olarak açıkladığı toplam vaka sayısını bugün 9 bin 658 artışla 429 bin 507 olarak güncellendi.
Ülkede vakaların en yoğun görüldüğü başkent Madrid dışında, Bask, Endülüs, Kanarya Adaları, Aragon ve Galisya bölgelerindeki vaka artışları dikkati çekti.  Ayrıca koronavirüsten son 7 günde 132 kişinin hayatını kaybettiği ve salgından ölenlerin toplam sayısının 28 bin 996’ya ulaştığı kaydedildi.
Diğer yandan ülkede son 7 günde koronavirüs’ten dolayı hastanede tedavi gören 1607 hasta olduğu ve bunlardan 114’ünün yoğun bakımda bulunduğu bildirildi.  Sağlık Bakanlığında koronavirüs’e karşı oluşturulan komisyona başkanlık eden Fernando Simon, “Mevcut durumda koronavirüsten 6 bin 36 hasta hastanede tedavi görüyor. Bu sayı hastanelerdeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 5’ine denk geliyor. Durumun nispeten sakin olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın