Rus tümgeneral öldürüldü! 2 keşif uçağı düşürüldü

Suriye’de meydana gelen patlama sonucu Rus ordusundan bir tümgeneralin hayatını kaybettiği, 2 askerin de yaralandığı açıklandı. Öte yandan Suriye’nin İdlib kentinde iki Rus keşif uçağı düşürüldü.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye’de Rus askeri konvoyunun geçişi sırasında el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu bir Rus tümgeneralin hayatını kaybettiği ve 2 askerin yaralandığı duyuruldu.
EL YAPIMI BOMBA İNFİLAK ETTİ
Patlamanın, Deyr ez Zor kentinden 15 kilometre mesafede meydana geldiği ve Rus konvoyunun insani bir yardımdan dönerken yol kenarındaki el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiği bildirildi. Açıklamada, “Patlama sonucu 3 Rus asker yaralandı. Tahliye ve tıbbi müdahale esnasında tümgeneral rütbesindeki Rus kıdemli askeri danışman aldığı ağır yaralar sonucu hayatını kaybetti” denildi.
Açıklamada ayrıca, Bakanlığın hayatını kaybeden tümgeneralin ailesine yardım sağlayacağı ve devlet ödülüne layık görüldüğü ifade edildi.
2 RUS KEŞİF UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ
Suriye’nin İdlib kentinde iki Rus keşif uçağı düşürüldü. İdlib’in kuzeyinde ve Salqin kasabasında düşürülen keşif uçakları bölgedekiler tarafından saniye saniye kaydedildi. Düşürülen uçaklardan biri alev alev yandı.
Öte yandan Suriye’de Esad rejimine destek veren Rus savaş uçakları, bugün İdlib’in farklı bölgelerine hava saldırıları düzenledi. Sivil savunma yetkilileri, Rus savaş uçaklarının İdlib’in kuzeybatısındaki mülteci kampının bulunduğu Harbanoş kasabasının batı bölgelerine ve Şeyh Bahr bölgesinin çevresindeki dağlık bölgelerine 10’dan fazla hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın