Filistin’i yutmak için 3 şeytan anlaştı!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilişkilerini normalleştirmek için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.
Aralarında resmi herhangi bir ilişki bulunmayan İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki yakınlaşma meyvelerini verdi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeyi ABD Başkanı Donald Trump duyurdu.
Trump görüşmede, İsrail ve BAE arasındaki ikili ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi konusunda uzlaşmaya vardığını açıkladı.
ABD Başkanı Trump görüşmeyi, “tarihi diplomatik bir dönüm noktası” olarak nitelendirirken, İsrail ve BAE heyetlerinin önümüzdeki haftalarda ikili anlaşma imzalamak için bir araya gelecekleri birdirildi.
Veliaht Prensi Muhammed de konuyla ilgili Twitter’dan bir açıklama yaptı.
“İSRAİL İLE MUTABAKATA VARDIK”
Veliaht açıklamasında, “Başkan Trump ve Başbakan Netanyahu ile yaptığımız telefon görüşmesinde, İsrail’in Filistin topraklarını ilhak etmeyi durdurması konusunda bir anlaşmaya varıldı. BAE ve İsrail ayrıca, işbirliği yapma ve ikili ilişkilerin tesisine yönelik bir yol haritasının belirlenmesi konularında mutabakata vardı” ifadelerine yer verdi.
“İLHAK PLANIMIZDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK”
Netanyahu, anlaşmaya ilişkin Batı Kudüs’teki başbakanlık ofisinde düzenlediği basın toplantısında, BAE ile “barışa karşılık barış” esası üzerine anlaşma imzalandığını, bu anlaşmanın, ticaret, turizm ve havacılık alanlarını kapsadığını belirtti.
İşgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planına ilişkin ise Netanyahu, “ABD Başkanı Donald Trump, Batı Şeria’nın bazı kısımlarının ilhakını geçici olarak askıya almamı istedi, ben de kabul ettim.” dedi.
Netanyahu, ilhak planının ABD ile tam koordineli bir şekilde devam edeceğine vurgu yaparak, “İlhak planımızda herhangi bir değişiklik yoktur.” ifadesini kullandı.
FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN TEPKİ
Filistin Yönetimi, “BAE’nin İsrail ile anlaşması Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanettir.” açıklamasında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın