Miço, ‘acil koduyla’ Yunan ulusuna seslendi: Avrupa’ya güveniyoruz dedi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye yönelik yaptığı açıklamada AB üyesi olduklarına dikkat çekti.
Miçotakis, ‘acil koduyla’ Yunan ulusuna seslendi.Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Doğu Akdeniz’de Türkiye’yle yaşanan gerilim nedeniyle acil koduyla ulusa sesleniş düzenledi.
Doğu Akdeniz’de Türkiye’yle günlerdir yaşanan gerilim sonrası ulusa seslenen Miçotakis, yaptığı konuşmada Avrupa Birliği’nden destek istemeye devam etti.
Miçotakis açıklamasında, ‘Avrupa ailesinin bir üyesiyiz’ diyerek AB’nin Türkiye karşısında kendilerinden taraf olacağını vurgusunu bir kez daha yineledi.
“AVRUPA AİLESİNİN BİR ÜYESİYİZ VE DOĞU AKDENİZ’DE İSTİKRARIN ÇIPASIYIZ”
Yunanistan Başbakanı yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Yunanistan, gururlu ve güçlü bir ülke. Avrupa ailesinin bir üyesi ve Doğu Akdeniz’de istikrarın çıpasıyız. Uluslararası hukuk ilkelerine ve iyi komşuluk kurallarına sıkı sıkıya bağlılığımızı koruyoruz. Herkesle barış, iyi niyet ve işbirliği köprüleri arıyoruz. Vatanımız tehditlere ve şantaja boyun eğmiyor. Ancak provokatif eylemlere müsamaha göstermeyeceğiz. Bu ilkeli politikayı takiben, İtalya ve en son Mısır ile müzakereler yaptık ve anlaşmalar imzaladık. Anlaşmalar Deniz Hukuku ile tam uyumludur. En zor diyalogdan bile korkmuyoruz zira tutumumuzun meşruiyetine inanıyoruz. Ancak gergin bir atmosferde kışkırtıcı bir diyaloğun anlamsız olduğunu düşünüyoruz” dedi.
“TÜRKİYE, MEYDAN OKUMALARIYLA YUNANİSTAN VE AVRUPA’NIN DAYANIKLIĞINI TEST EDİYOR”
Türkiye’nin Avrupa’nın modern ilkelerine uygun olamayacağını savunan Miçotakis, “Türkiye’nin Mısır ile yaptığımız tamamen meşru anlaşmaya tepkisi ne yazık ki 21. yüzyıldaki Avrupa ilkelerini karşılayamadığını gösteriyor. Dolayısıyla Türkiye, baskı ve sindirme mantığına bağlı kaldığını gösteriyor. Bu, başka dönemlerin mantığı. Aynı zamanda bizzat Türkiye, Libya’daki Trablus yönetimiyle geçersiz ve hukuku aykırı bir mutabakat imzaladı. Türkiye, sürekli tekrarladığı meydan okumalarla Yunanistan ve Avrupa’nın dayanıklılığını test ediyor” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın