Kılıçdaroğlu’na göre 4 vakit ezan Atatürk sayesinde okunuyor

CHP Lideri, Atatürk olmasaydı camilerden 5 vakit ezanın okunmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’na göre ezanlar Atatürk sayesinde okunuyor
ABD Dışişleri Bakanlığı, hakkında yürütülen soruşturmada tutuklanan Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi.
Kavala hakkında yapılan bu açıklamaya sert bir cevap veren Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez.” ifadelerini kullandı.
“OSMAN KAVALA VE DEMİRTAŞ SUÇLU DEĞİL”
Amerika ile Türkiye arasında yaşanan bu gerilime CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
Partisinin grup toplantısına konuşan CHP Lideri, Osman Kavala’nın suç uydurularak cezaevinde tutulduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala’nın yanı sıra terör soruşturmasında tutuklanan Selahattin Demirtaş’ın da serbest bırakılması gerektiğini savundu.
“ATATÜRK OLMASAYDI CAMİLERDE 5 VAKİT EZAN OKUNMAZDI”
Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili çıkan tartışmalar hakkında da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Atatürk’ün 1923’te TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmasına Mondros Mütarekesi’nden başladı. Türk adındaki her şeyi yakıp yıktılar. Ayasofya’ya sürekli haç asıp gözdağı vermeleriyle duygularımız incindi dedi Mustafa Kemal. Atatürk olmasaydı o camilerin hiç birinde 5 vakit ezan olunmazdı bunu biliyor musun sen?” dedi.
“SÖZ VERİYORUM KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEĞİM”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları;”40 yıldır Kürt sorunu tartışılıyor. 40 yıldır bir sorunun çözülmesinin sebebi kimdir?Siyasi otoritedir. Şimdi batının egemen güçleri bu sorunu Türkiye’nin çıkarına aykırı bir araç olarak görüyorlar. Bu sorunu Türkiye’nin bağımsızlığı çerçevesinde çözeceğime söz veriyorum. Her insanın hayatı önemlidir. Bayrağımız, vatanımız, bağımsızlığımız çerçevesinde çözeceğiz. Kadına yönelik fırsat eşitliğini çözeceğiz. Tüm terör örgütleriyle ve yer altı terör örgütleriyle mücadele etmek bizim görevimiz olacaktır. Herkes terör örgütleriyle mücadele edeceğiz der ama yeraltı dünyasını ağızlarına almazlar. Neden bir siyasi parti lideri yeraltı dünyasının lideriyle görüşür?
Bizim en büyük ortak değerlerimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıdır. Bu ülkenin bağımsızlığı için şehit olan yüz binlerce kişi var. Onların bayraktarı ise Gazi Mustafa Kemal’dir. Liyakat sahibi herkes bilir bunu. İstanbul işgaldeyken İngiliz Muhipleri cemiyeti kuruluyor. Mustafa Kemal için idam fermanı çıkarıldı. Niye bağımsızlık için mücadele ediyorsun dediler. Rıfat Börekçi de Milli mücadelenin kahramanlarından biriydi O da tam tersi fetva verdi. Kin ve öfkeyle o koltuğa oturursanız, siz erdemli bir kişi değilsiniz ve o koltuğa layık değilsiniz. Çıkacaksınız öyle bir konuşma yapacaksınız ki sonra haddinizi aştığınızı fark edip ne söyleyeceğini şaşırıyorsun. Demek ki sen liyakatli değilsin. Atatürk’ün 1923’te TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmasına Mondros Mütarekesi’nden başladı. Türk adındaki her şeyi yakıp yıktılar. Ayasofya’ya sürekli haç asıp gözdağı vermeleriyle duygularımız incindi dedi Mustafa Kemal. Atatürk olmasaydı o camilerin hiç birinde 5 vakit ezan olunmazdı bunu biliyor musun sen? Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda yapıldığını bileceksiniz. Bir kişi sevgi ve hoşgörü varken lanet sözcüğünü kullanır mı? Belki Erdoğan için kullanmıştır onu da söylesin. Hele bir din görevlisinin kullanması asla doğru değil. O koltuğun kendisine paye vereceğini sanıyorlar. Sen o koltuğu sadece kirletiyorsun. Kitabımız insanlara güzel sözler söyleyin der. Bunu söyleyecek olanlar da din adamlarıdır.
SEÇİM BARAJINI KALDIRACAĞIZ
Seçim yasası değişecek dedik. Bütün vatandaşlarımız milletvekillerini mi seçiyorlar, yoksa önüne konan listeye mi mühür basıyorlar? Bunu 12 Eylül darbecileri yaptı. Darbecinin getirdiği kanunu niye uyguluyorsunuz? Söz veriyorum bunu yapacağım. Bütün dostlarıma söz veriyorum. Milletin vekilini millet seçecek. Seçim barajını kaldıracağız. Makul bir baraj konabilir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın