Putin’den 150 bin askere sürpriz talimat!

Azerbaycan-Ermenistan gerilimi sürerken Rusya lideri Putin, ülkesinin askeri birliklerinin teyakkuz hazırlığını ölçmek amacıyla 150 bin askerin katıldığı beş günlük dev bir tatbikat başlattı. Onlarca silah sistemi, hava aracı ve savaş gemisiyle Ukrayna sınırı yakınında düzenlenen tatbikat, Karadeniz’in yanı sıra Hazar Denizi’ne kadar uzanacak.
Rusya, güneybatı kanadı ağırlıklı olmak üzere ülke genelinden askeri unsurların katılımıyla dev bir tatbikat başlattı. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla aniden başlatılan ve Salı gününe kadar devam etmesi planlanan tatbikata 150 bin askerin yanı sıra yüzlerce savaş uçağı ve savaş gemileri katılıyor.
TATBİKATIN AMACI GÜVENLİĞİ SAĞLAMA
Tatbikatta ağırlık noktalarını Karadeniz ve Kafkaslar oluşturuyor. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada tatbikatların “ciddi terörizm tehlikesinin bulunduğu Rusya’nın güneybatısının güvenliğini sağlama” amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
Rusya’nın 2014 yılında Ukrayna’ya bağlı Kırım yarımadasını ilhak etmesi NATO ile ilişkilerde gerilimin Soğuk Savaş dönemi düzeyine yükselmesine yol açmış, Moskova NATO’nun Rus sınırına yakın bölgelerde yürüttüğü tatbikatları “düşmanca niyetlerin göstergesi” diye nitelendirmişti.
TATBİKAT KARADENİZ VE HAZAR DENİZİ’NE YAYILACAK
Rusya Savunma Bakanlığı, toplam 35 askeri üs ve 17 deniz üssünde 56 “taktik tatbikat” gerçekleştirileceğini, ayrıca 27 bine yakın askeri araç ve ekipman, 414 savaş uçağı ve 106 savaş gemisinin “sürpriz denetimlere” tabi tutulacağını açıkladı. Tatbikatların sonbahar için planlanan kapsamlı “Kafkas 2020” tatbikatına hazırlık işlevi de göreceği bildirildi.
Tatbikatlara ağırlıklı olarak Rusya’nın güneybatısında konuşlu kara kuvvetlerinin katılacağı, ancak ülkenin diğer bölgelerinden hava unsurlarının da katkı sağlayacağı kaydedildi. Deniz tatbikatlarının da Karadeniz’in yanı sıra Hazar Denizi’ne kadar uzanacağı, Kuzey ve Pasifik birliklerinden unsurların da katılacağı bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın