Yunan’dan çok HDP’nin Ayasofya kararına tepkisi sürüyor!

Cami statüsüne kavuşan Ayasofya için kararı beğenmeyen HDP, tepkilerini farklı dillerde gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, talimatıyla başlanan Ayasofya’nın müze statüsünden cami statüsüne döndürülme çalışmaları Danıştay’a taşınmış, sonrasında açıklanan kararla müze saçmalığı bitmişti.
Açıklanan kararla birlikte Türkiye’ye başta Yunanistan ve AB’den tepkiler yükselirken, karara en çok karşı çıkan HDP oldu.
Daha önce HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Halk TV canlı yayınına konuk olarak Ayasofya’ya dair tepki çeken açıklamalar yapmıştı. Kaya, Ayasofya’nın kilise statüsüne sahip olması gerektiğini savunmuştu.
Bu açıklamanın ardından birçok HDP’li vekil karara tepki göstermeye devam ederken partiden, Danıştay’ın Ayasofya’nın camiye çevrilmesine dair kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
DEVLETİN BUNA HAKKI YOKTUR
Açıklamada özetle şunlar kaydedildi: “Ayasofya, insanlığın kültürel ve tarihi mirasının bir parçasıdır. Camiye dönüştürmek bir hatadır. Danıştay kararı ile AK Parti’nin propaganda makinesinin bir parçası haline geldi. Karar şimdi iptal edilmelidir. Hagia Sophia (Ayasofya) siyasi bir araç değildir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın