Meral Akşener’in Ayasofya sözleri gündeme damga vurdu!

Akşener, Ayasofya kararından önce “Buradan iddia ediyorum; Sayın Erdoğan onu açamaz” ifadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın sözleriyle başlayan süreçte sona gelindi ve Ayasofya ibadete açıldı.
Ayasofya’nın ibadete açılmasının tartışıldığı günlerde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşin Mengü’ye yaptığı açıklamada iddialı konuşmuştu.
“ERDOĞAN ONU AÇAMAZ…”
Akşener, “Buradan iddia ediyorum; Sayın Erdoğan onu açamaz.” ifadeleriyle Ayasofya’nın ibadete açılmasının mümkün olmadığını savunuyordu. Aradan günler geçti ve Ayasofya, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açıldı.
“HAYIRLI OLSUN”
Meral Akşener de “Ayasofya Camii hayırlı, uğurlu olsun.” diye tweet attı. Bu kararın ardından Akşener’in sözleri yeniden dolaşıma girdi.
GERİ VİTES NASIL YAPILIR
Bilindiği üzere; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya çıkışının ardından İyi Parti Meclis’e Ayasofya’nın ibadete açılması için önerge sunmuştu. AK Parti ise Danıştay kararının beklenmesini işaret ederek bu önergeyi reddetmişti.
İyi Parti ise ret kararının ardından geri vitesin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını kendilerine AK Parti’nin öğrettiğini yazmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın