Twitter, BAE’nin Türkiye ve Katar hakkındaki kirli yalanını elinde patlattı!

Sosyal medya platformu Twitter, aldığı karar ile birlikte Türkiye ve Katar’ın aleyhine yayın yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli “sahte Orta Doğu uzmanlarının” hesaplarını kapattı.Kapatılan 19 hesaptan geçen yıl 46 farklı yayın organında 90’dan fazla makale yayınlandığı ortaya çıktı.
ABD merkezli “The Daily Beast” adlı internet sitesinin haberine göre, Twitter, Newsmax ve Washington Examiner gibi haber sitelerinde Orta Doğu hakkında “uzman” adı altında yayın yapan kişilerin hesabına ulaşımı engelledi.
90’DAN FAZLA MAKALE YAYINLANDI
Söz konusu 19 hesapta kullanılan isimlerin, geçen yıl 46 farklı yayın organında 90’dan fazla makale yayımladığı, ancak bu kişilerin “gerçek” insanlar olmadığı ortaya çıktı.
The Daily Beast’e konuşan bir Twitter yetkilisi, söz konusu hesapların, bir devlet tarafından desteklendiğine dair ellerinde somut kanıt olduğunu vurguladı.
SAHTE UZMANLAR TÜRKİYE’NİN LİBYA’DAKİ VARLIĞINDAN RAHATSIZ
Söz konusu hesapların makalelerinde BAE yanlısı görüş bildirdiği, Katar ve Türkiye’yi eleştirdiği ve İran’a daha çok yaptırım getirilmesi gibi konuları savunduğu kaydedildi.
Tüm hesaplardaki yazıların hemen hemen aynı cümlelerle yayımlandığına işaret edilirken, bu hesapları kullananların Türkiye’nin Libya’daki rolünden de rahatsız olduğu kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İsmailağa Cemaati, “Cübbeli’ye tarikat dışısın” diyerek dışladılar

İsmailağa Cemaati’nin, Cübbeli Ahmet Hoca’yı cemaatten ihraç ettiklerini açıklamalarının ardından Cübbeli Ahmet cephesinden yapılan açıklamada, …

Bir yanıt yazın