Libya’da son dakika gelişmesi: Hafter’in sağ kolu paket!

Libya’nın doğusundaki gayri meşru silahlı güçlerin lideri Hafter’e bir darbe daha geldi. Hafter’in Batı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Omar Tantush yakalandı. Libya hükümeti, ülkenin doğusundaki Hafter’e bağlı milisleri, Terhune vilayetinde “bir aileyi tamamen infaz etme, naaşların kuyulara atılması ve bazı kişilerin canlı canlı gömülmesi” gibi eylemleri sebebiyle “soykırım yapmakla” suçladı.
Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hafter’in sağ kolu olarak bilinen Batı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Omar Tantush Libya ordusu tarafından yakalandı
HAFTER’E SOYKIRIM SUÇLAMASI
Libya hükümeti basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Terhune vilayeti ve başkentin Kasr Bin Gaşir bölgesinde işledikleri insanlık suçlarına işaret edildi.
Libya hükümeti, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milisleri, Terhune vilayetinde “bir aileyi tamamen infaz etme, naaşların kuyulara atılması ve bazı kişilerin canlı canlı gömülmesi” gibi eylemleri sebebiyle “soykırım yapmakla” suçladı.
ÇOCUK OYUNCAKLARINA MAYIN TUZAKLAMA!
Libya hükümeti, Hafter milislerinin, Trablus’un yerleşim bölgelerindeki sivillerin evlerine ve çocuk oyuncaklarına dahi mayın ve el yapımı patlayıcı tuzakladığına dikkati çekerek, “Bazı mayınların tüm bir bomba imha ekibini ortadan kaldıracak infilak gücünde olduğunu” aktardı.
Bu patlayıcılardan bazılarının, yabancı unsurlar tarafından tuzaklanmış olabileceğine dikkati çeken Libya hükümeti, Hafter milislerinin işlediği suçlara yönelik bir Birleşmiş Milletler (BM) soruşturması talep ederek, “insanlığa karşı işlenmiş bu suçlara yönelik uluslarası kınama çağrısı” yaptı.
Libya hükümeti, başkent Trablus’un güneyindeki mayın temizleme çalışmalarına katılan “dost ülkelere” müteşekkir olduklarını belirterek, sivil bölgelerine tuzaklanmış patlayıcıların temizlenmesi ve Hafter’in suçlarının araştırılması için gelecek uluslarası desteğe kapılarının açık olduğunu duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın