Kılıçdaroğlu il başkanlarına seslendi: Negatif dil kullanmayın

CHP Lideri, il başkanlarının yaptığı açıklamalarda negatif bir dil kullanmaması gerektiğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla video konferans yolu ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Kılıçdaroğlu’nun burada yaptığı açıklamalar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na bir uyarı olarak değerlendirildi.
İNANÇ TARTIŞMALARINA GİRMEYECEĞİZ
CHP Lideri, “İnanç işlerine, diyanet işleri, müftülük, kilise, cemevi bu tartışmaların hiçbirine girmeyeceğiz. Bu tartışmaların tamamen dışında kalacağız. Neden; herkesin inancına saygılıyız da ondan. Herkesin inancına saygılıysak bu tartışmalar sadece iktidarın tetiklediği ve tartışmalara taraf olursak bizim de maşa olduğumuz bir konu ortaya çıkar. Bu tartışmalara girmeyeceğiz.
ASKER KONULARINA DA GİRMEYECEĞİZ
Asker, genelkurmay konuları, buraya da girmeyeceğiz. En başından beri ‘Camiye, kışlaya ve yargıya siyaset girmeyecek’ dedik. Dolayısıyla bizim tartışmaya gireceğimiz alan esnafın, çiftçinin, KOBİ’nin sorununu tartışacağız, çevrenin sorununu tartışacağız. Yani doğrudan vatandaşı, halkı ilgilendiren ve bir sorunla karşı karşıya kalan bizden çözüm bekleyen vatandaşın sorununa kilitleneceğiz ve ona çözüm üreteceğiz.
NEGATİF DİL KULLANMAYIN
Negatif dil kullanmamaya da bütün il başkanlarımızın çok özen göstermesi lazım.
TÜRKİYE BÖLGENİN EN GÜÇLÜ DEVLETİDİR DEYİN
Kullanacağımız dil şu; Türkiye bölgenin en güçlü devletidir, Türkiye bütün bu sorunları aşma kapasitesine sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın