Adım adım normalleşiyoruz! Uçuşlar 28 Mayıs’ta başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz. Verilere göre yurt içi uçuşlar Mayıs sonunda başlayabilir.” ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da katıldığı bir canlı yayın programında gündem dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Ersoy özetle şunları söyledi;”Bodrum Kalesi A’dan Z’ye restore edildi. Surda yeni yerler keşfedildi, restorasyondan geçirdik. Haziran sonunda restorasyonu tamamlayıp ziyarete açacağız.
Önceki tanıtımlar virüs sonrası çıkışımızı hızlandıracak. Yoğun turist gelen ülkelerdeki gelişmeleri izliyoruz.
(İlk açılacak ülkeler) Asya trafiği sanki açılabilir gibi gözüküyor. Çin, Güney Kore gibi birçok ülkede düzelmeler hızlı şekilde var. Onlar sanki öncelikli açılacakmış gibi. Avrupa ülkelerinde çok ciddi düzelmeler var. Haziran ortalarından sonra dış turizm trafiği başlar.
“DÜNYADA İLK OLDU, AB DE BENZER BİR ÇALIŞMA YAPMA KARARI ALDI”
Covid-19 sürecinde otelleri kapatmadık, hava ve kara trafikleri durdurulduğu için tesisler kendileri kapatmak zorunda kaldı. Genelgeler ve kriterler konusunda gerekli adımları attık. Güvenli algısının tamamen sağlanması gerekiyor. Bunun için de detaylı bir sertifikasyon programı başlattık. Dünyada ilk oldu, AB de benzer bir çalışma yapma kararı aldı.
Sertifikasyon programı düzenli denetimi içeriyor. Denetim, eğitim, maske ve mesafe kurallarını içeriyor. İşletmelerin sertifikasyonu olup olmadığı görülebilecek. Denetimi içeren bu programa gönüllü işletmeler katılacak.
Kurallara ilaveler de gelebilir, azaltmalar da olabilir. Haziran başında test merkezleri açılacak.
Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar.
Verilere göre yurtiçi uçuşlar mayıs sonunda başlayabilir.
BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU PROJESİ
Galataport’a 5 Nisan gibi ilk gemi yanaşacaktı. Maalesef olmadı. Hızlı bir ivmenin başlayacağını düşünüyorum. Galataport’tan başlayıp AKM’de biten Kültür Yolu planladık. Eylülden itibaren Atlas Sineması’nda galalar düzenlenecek. Atatürk Kültür Merkezi içine Kültür Sokağı inşa ediyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın