Ölmeden öldü denilen Kim Jong-un doğruysa ölmedim pozu!

Varlığı da yokluğu da tam bir masala dönen ve öldüğü iddia edilen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang yakınlarındaki bir fabrika açılışında ortaya çıktı. Ancak haber ve fotoğraf, henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.
Kuzey Kore devlet medyasında yer alan habere göre; Kim Jong-un’un, yaklaşık 20 gün sonra başkent Pyongyang yakınlarındaki bir gübre fabrikasının açılışına katıldığı iddia edildi.  Kurdele keserken çekilmiş olan fotoğraf da Kuzey Kore devlet medyası tarafından paylaşıldı.  Ancak haber ve fotoğraf, henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.
KİM JONG-UN HAKKINDAKİ SÖYLENTİLER
Kuzey Kore lideri Kim hakkında son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler ortaya atılmıştı. Kim’in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan’da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.  Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim’in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.  Kim’in, 15 Nisan’da Kuzey Kore’nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung’un doğum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu.
TRUMP, “NE OLDUĞUNU BİLİYORUM” DEMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında iddialara ilişkin, “Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim’den bir haber alabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak  Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un sağlı da öldü iddiaları da coronavirüs hangi laboratuvarda çıktığı belli olmadığı gibi  bu konu da gizliliğini koruyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın