Basın özgürlüğü deyip basına gem vurdu!

Daha önce Belediyede torpil skandalıyla adı anılan CHP Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse bu defa da medya mensuplarına imzalattığı “eleştirmeme” sözleşmesiyle gündemde.
Safranbolu Belediyesi ile Karabük ve Safranbolu yerel basını arasında imzalanan abonelik sözleşmesinde “şahsımı ve belediyeyi eleştirmeyeceksiniz” diye bir belge imzalattığı ortaya çıktı.
ELEŞTİRMEK YASAK
Sözleşmedeki ifade şu şekilde; “Safranbolu Belediyesine, başkanına, meclis üyelerine ve çalışanlarına karşı, siyasi eleştiri, şahsi eleştiri veya eleştiri sınırlarını aşan yazı, haber paylaşım yapılırsa, bu abonelik sözleşmesinin tek taraflı fesih edilmesi belediye başkanının yetkisindedir.”
ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ: TÜRK BASIN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK
Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan bu sözleşmenin Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirterek sert tepki gösterdi. Burhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Safranbolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük ve Safranbolu basını için “Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek” sözleşme hazırlattı. Sözleşmede, kendisini eleştirecek gazete ve internet sitelerinin aboneliklerinin kesileceği yer aldı. Nerede basın özgürlüğü?” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın