Bir bu eksikti! Atatürk neden öldü tartışması!…

Gazeteci Fatih Altaylı, Mustafa Kemal Atatürk’ün sirozdan öldüğü söylentilerinin yanlış olduğunu söyledi.
Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında, konuk tarihçilerle 23 Nisan’ın Türkiye için anlamı, bu noktaya nasıl gelindiği ve bu ruhun nasıl yaşatılması gerektiği üzerinde duruldu.Programın kapanış kısmında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusı Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili dünden bugüne bazı yanlış yorumlara dikkat çeken Fatih Altaylı, şunları söyledi:
“ATATÜRK İÇMEKTEN, SİROZDAN ÖLMEDİ..”
“Atatürk’e de Allah aşkına saygısızlığı bırakın. 3 tane çapulcuya karşı mücadele etmedi. Yıllar süren, bir ömür süren savaşlardan çıktı. İçki içmekten değil, cephelerde kaptığı hepatit mikrobundan dolayı hasta oldu. Pek çok hastalığı da cephelerden gelmedir.
Cumhuriyet kurulduğunda Anadolu felaket bir yerdi. Şehirleşme düşüktü, üretim yoktu. Tarlalar ekilemedi. Köy ahalisi hastalıktan ve salgından kırılıyordu. bugünlere geldiysek, o insanlar sayesinde. En azından saygı göstermiyorsanız da saygısızlığınızı yüksek sesle belirtmeyin.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın