Terörle mücadelenin yılmaz kahramanları!

Türkiye’nin huzur ve güvenliğine kasteden terör örgütü PKK’ya şehir ve kırsalda düzenledikleri operasyonlarla ağır darbe vuran güvenlik güçleri, bölgenin zorlu coğrafyası ve çetin kış şartlarına rağmen aralarında sözde üst düzey yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi.
Son zamanlarda sınır dışında gerçekleştirilen harekatlarla büyük kahramanlıklara imza atan, Türkiye’nin sınırlarını teröristlerden arındıran güvenlik güçleri, yurt içinde de terör örgütü PKK’ya ağır kayıplar verdiriyor.
Zorlu coğrafi koşullara rağmen gece gündüz demeden teröristlerin barınma alanlarını tek tek imha eden güvenlik güçleri, ele geçirdiği silah, mühimmat ve yaşam malzemeleriyle de örgütün lojistik anlamda da tükenmesini sağlıyor.
Muş ve Bitlis’te hava destekli operasyonlarla dağları teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, kent merkezlerinde de vatandaşların huzur ve güvenliği sağlamak için mücadelesini sürdürüyor.
Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, ocak ayından bu yana terör örgütü PKK’nın turuncu ve gri kategorilerinde yer alan teröristleri etkisiz hale getirerek önemli başarılara imza attı.
Teröristlerin barınma alanlarını tek tek tespit eden, “girilemez”, “ulaşılamaz” dedikleri inlerini imha eden jandarma ekipleri, başta Şenyayla bölgesi olmak üzere kent genelinde yürüttüğü kararlı operasyonlarla kentteki huzur ve güvenliğin sağlanmasına katkı sundu.
Kararlı mücadelesinden taviz vermeyen jandarma ekipleri, 9 Nisan’da bölücü terör örgütü PKK’nın sözde “Erzurum eyaleti doğu gücü sorumlusu” olan ve İçişleri Bakanlığının “Terörden Arananlar Listesi”nde turuncu kategoride yer alan “Hayri Mava” kod adlı terörist Mahmut Okay’ı yaralı ele olarak yakaladı.
Güvenlik güçleri, sözde “Amed Eyaleti Şenyayla sorumlusu” olan ve “gri” kategoride aranan “Zinar Amed” kod adlı Erdal Tekay, Dorşin Alan sorumlusu “Civan Tolhindan” kod adlı Musa Kalkan’ın da aralarına bulunduğu 5 teröristi etkisiz hale getirildi.
Kentte jandarma ekiplerince terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalarda 262 kişi yakaladı.
Bitlis’te de terör örgütü PKK’nın korkulu rüyası olan jandarma ekipleri, özellikle Sehi Ormanları bölgesinde gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla PKK’lı teröristlere ağır darbeler vuruyor.
Kentin zorlu coğrafyasında çetin geçen kış mevsimine rağmen operasyonlarını kararlılıkla sürdüren jandarma birlikleri, ocak ayından bu yana düzenledikleri 42 operasyonda terör örgütüne nefes aldırmadı. Ellerini tetikten bir an bile ayırmayarak bölgede tespit edilen mağara, sığınak ve barınaklarda patlayıcı düzenekleri ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve silahlar ele geçiren jandarma ekipleri, ayrıca yüklü miktarda yiyecek, giyecek ve yaşam malzemesi de bularak imha etti. Operasyonlarda 3 teröristi etkisiz hale getiren 9 noktada PKK’lı teröristlerce araziye tuzaklanan amonyum nitratla güçlendirilmiş 238 kilogram el yapımı patlayıcıyı imha eden jandarma ekipleri, 49 sığınağı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın