Coronavirüs ABD’yi kırıp geçiyor! Ölü sayısı 40 bini geçti!

Dünyada koronavirüs salgınından en çok darbe yiyen ülkelerin başında gelen ABD’de KOVİD-19’da ölenlerin sayısı 40 bini aştı.
Son dakika haberi: Dünyada koronavirüs salgınından en çok darbe yiyen ülkelerin başında gelen ABD’de KOVİD-19’da ölenlerin sayısı 40 bini aştı. Dünya genelinde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) en fazla etkilenen ABD, salgının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda bulunuyor.  Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı 742 bin 442’ye çıktı. Salgında ölenlerin sayısı ise 40 bin 585’e ulaştı.
NEW YORK SALGININ MERKEZİ
ABD genelinde salgının merkezi ve en fazla can kaybının yaşandığı yer New York olurken, eyaleti sırasıyla New Jersey ve Massachusetts izliyor.  Nüfusu 320 milyondan fazla olan ABD’de şimdiye kadar 3 milyon 723 bin 634 kişiye Kovid-19 testi yapıldı, 67 bin 52 hasta ise iyileşti.  ABD Başkanı Donald Trump ise dün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, 4 milyondan fazla test yapıldığını söylemişti. Ülke genelinde 114 bin 123 kişinin hastanelerde Kovid-19 tedavisi görüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın