2 gün de 500 bin ton asfalt dökülmüş! Ufak at da civcivler yesin!?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da hafta sonu 500 bin ton asfalt döküldüğünü iddia etti. Şehir hastanesinin yollarını bile ‘Bütçe yok’ yapamayan İBB Başkanı İmamoğlu’nun açıklaması sosyal medyada olay oldu. İmamoğlu’na Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’ndan da cevap geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda “hafta sonu İstanbul’da 500 bin ton asfalt çalışmasıyla önemli tüm yolların bakım ve onarımını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Paylaşımın ardından İmamoğlu sosyal medyada alay konusu oldu.
“500 BİN TON ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK”
Ekrem İmamoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İş güvenliğini ve sağlık önlemlerini alarak hafta sonu İstanbul’da 500 bin ton asfalt çalışmasıyla önemli tüm yolların bakım ve onarımını gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.
TAŞERON İŞÇİLER İBB ÖNÜNDE EYLEM YAPMIŞTI
16 Nisan Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir şirkette taşeron işçi olarak çalışan ve 1 yıldır maaş alamadıklarını belirten işçiler, Saraçhanedeki bina önünde eylemde bulundu. Anadolu yakasında asfalt döküm işçisi olarak çalışan Ahmet Turhan “Son bir buçuk senedir. Anadolu yakasında asfalt döküm işi yapıyoruz. Son bir yıldır ana firma ödeme alamadığı için bize de ödeme yapamıyor. Ana firmamız Met-Gün taşeronu onunda taşeronu benim. Haliyle bu bir zincirleme, zincirleme olduğu için bize kadar yansıyor. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Şuan zor durumdayız. Şuan şantiyeler kapalı durumda. Hiçbir şekilde çalışma yapamıyoruz” şeklinde konuşmuştu.
TEVFİK GÖKSU’DAN JET CEVAP
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu İmamoğlu’nun paylaşımına ilişkin, “Yalan Rüzgarı devam ediyor İBB’nin 1 yıllık asfaltı ortalama 2,5milyon/Ton İBB Başkanı “2 günde 500bin ton” yani 1 yıllık asfaltın 1/5’ini attığını söylüyor. En iyi günde bile 25bin/Ton asfalt atılırken, daha hastane yolunu yapmayan İBB Başkanı yalan rüzgarına devam ediyor” açıklamasını yaptı.
Tevfik Göksu’nun paylaştığı rapor; Akşam Gazetesi Yazarı Serkan Fıçıcı ise Twitter hesabından, ”Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmayan İBB 2 günde 500 bin ton asfalt sermiş. İBB’nin yıllık asfalt işi 2 milyon ton. Yani yıllık asfaltın 4’te birini 2 günde atmış. Bu iş için 12 bin 500 kamyon lazım. 500 bin ton asfalt 600 km yol demek. Kitle müsait. Kitle kitleyebildiğin kadar.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın