Bu mesaj gelince eczanelerde ücretsiz maskenizi alabilirsiniz!

Maske satışlarının yasaklanmasının ardından Sağlık Bakanlığı’nın attığı adım ile eczanelerle anlaşmaya varılmıştı.
Bu tedbirler kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara, ücretsiz maske dağıtılması kararlaştırılmıştı.
TELEFONA KOD GELİNCE ECZANEYE GİDİN
Yapılan düzenlemeye göre; 20-65 yaş arasındaki vatandaşların cep telefonuna Sağlık Bakanlığı tarafından kod gönderilecek.
Kimlikleriyle birlikte eczaneye gidecek vatandaşlar, bu kodları verip 5 adet ücretsiz maskesini alacak. Eczanelerde yığılmaların olmaması için böyle bir düzenlemenin yapıldığı öğrenildi.
TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “İstanbul’da 1-2 gün içerisinde, Ankara yine 1-2 gün içerisinde, 11 büyük il 3-4 günlük süreç içerisinde, tüm Türkiye ise bir hafta, belki de 10 günlük bir süreç içerisinde bu maskelerin tamamına erişebilir noktaya gelir.” dedi.
5 GÜNLÜK MASKE DAĞITIMI YAPILACAK
Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşlara “5 günlük maskeniz eczaneden size verilecektir.” şeklinde mesaj atacağını belirten Çolak, günlük bir maske kullanmak koşuluyla maskelerin şimdilik haftalık olarak geleceğini ifade etti.
Çolak ayrıca, daha sonra bu miktarın çoğalacağını ve sayının artacağını aktardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın