Türkiyeyi hedef alan Suudi Arabistan ile Mısır’a şok!

Twitter, Suudi Arabistan ve Mısır merkezli 7 bin 891 Twitter kullanıcısının hesabını “Suudi yönetimini öven, yanlı davranıştan” dolayı kapattıklarını açıkladı.
Suudi Arabistan ve Mısır merkezli birçok körfez ülkesinde hesap ağı bulunan 7 bin 891 Twitter hesabı, bölgede izlenen Suudi politikasını yanlı bir şekilde övdükleri diğer taraftan Türkiye, İran ve Katar’a sert eleştirilerde bulundukları için kapatıldı.
TÜRKİYE’Yİ HEDEF GÖSTERDİLER
Türkiye’yi hedef alan “Devlet kaynaklı bilgi operasyonları”yla bölgede dezenformasyon yayan Mısır, Suudi Arabistan ve Sırbistan gibi ülkelerin daha önce de Twitter tarafından binlerce hesabı kapatılmıştı.
“DEVLET KAYNAKLI BİLGİ OPERASYONLARI”NDA 5 ÜLKE BAŞI ÇEKİYOR
Twitter’in bilgi güvenliği ile ilgili kendi hesabı olan @TwitterSafety algı operasyonları hakkındaki datasını güncelleyip sildiği hesaplara göre Mısır, Honduras, Endonezya, Suudi Arabistan ve Sırbistan propaganda yarışında başı çekiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın