Küstah Fıransız’ın insanlığı utandıran aşı denemesi açıklaması!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her gün binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını Fransa’da da derinden hissediliyor. Fransa’da 4 bin 500’den fazla kişi öldü. Koronavirüse karşı aşı çalışmaları devam ederken iki Fransız doktorun sömürgeci zihniyetleri sosyal medyada öfke patlamasına neden oldu.
Fransız doktorlar katıldıkları televizyon programında aşı çalışmalarının devam ettiğini bulunduğu takdirde ilk olarak Afrika’da deneneceğini açıkladı. Fransa’da yayın yapan LCI televizyonunda doktorlar, tüberküloza karşı verilen BCG aşılarının koronavirüs tedavisinde kullanılması konusunda yapılan araştırmalara ilişkin konuştu.
”DAHA ÖNCE DENENMİŞTİ YİNE AFRİKA’DA DENEYEBİLİR MİSİNİZ?”
Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nden Jean Paul Mira, “Provoke etmek adına soruyorum, acaba bu çalışma maske olmayan, tedavi olmayan, yoğun bakım ünitesi bulunmayan Afrika’da denenebilir mi? Daha önce de mesela AIDS hastalığı tedavi çalışmaları için hayat kadınları üzerinde denemeler yapılmıştı.” ifadelerini kullandı.
“AFRİKA’DA DÜŞÜNÜYORUZ”
Skandal ifadeleri sürdüren Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü (Inserm) Direktörü Locht, “Evet, siz haklısınız, aynı zamanda biz de bu çalışmayı Afrika’da yapmayı düşünüyoruz. Bu ve bunun gibi çalışmaları ciddi bir şekilde Afrika’da yapmayı düşünüyoruz.” dedi.
SOSYAL MEDYADAN YOĞUN TEPKİ
Fransız doktorların açıklamaları, sosyal medyada büyük tepki topladı. Afrika’yı geçmişte baskı ve sömürge altında tutan Fransa’nın, kıtada yeni hesaplar peşinde olduğu yönünde yorumlar yapıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın