Nijerya’da gizemli patlama! 13 ölü var!

Nijerya’nın Ondo eylatinde yer alan Akure şehrinki maden ocağında yaşanan patlamanın ardından dev bir çukur oluştu. Bölgede 70 evin yıkıldığı bildirilirken, en az 13 kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Bazı kaynaklarda ise meteorun düştüğü iddia edildi.
Cumartesi gününün erken saatlerinde meydana gelen bir patlama, eyaletteki birçok insanın kafasını karıştırdı ve mülklere zarar verdi. Güvenlik görevlileri Akure-Owo Otoyolu’nun bir bölümünü kesen büyük patlamaya neyin sebep olduğunu söylememiş olsa da, görgü tanıkları, patlayıcıların bölgeden taşınmasının beklenmedik bir şekilde patladığını söyledi.


Patlama, Akure Havaalanı’na bir kilometreden daha kısa bir mesafede bulunan popüler bir kilise olan Olanak Kilisesi’ni yok etti. Yakındaki bir okul olan Aina Awawu Uluslararası Koleji de zarar gördü.
Ondo Eyalet Valisi Rotimi Akeredolu olayı Twitter’da doğruladı.
Akeredolu, “Devletteki güvenlik kurumları tarafından duyulan yüksek patlama hakkında bilgilendirildim. Güvenlik ajanslarımızın başkanlarının tavsiyelerini değerlendirmek için olay yerinde olacağım.” dedi.
Olay, otobanda çok sayıda aracı mahsur bıraktı ve sahne polis tarafından kordon altına alındı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın