Tüm dünya Çin’de ortaya çıkan ve global salgın haline gelen koronavirüsle mücadele ederken, Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da, hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 176’ya yükseldi.
Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamada, ülkeyi etkisi altına alan salgında Edo, Ebonyi, Ondo ve Bauchi başta olmak üzere 29 eyalette 932 vaka tespit edildiği aktarıldı. Açıklamada, salgın nedeniyle sene başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 176’ya çıktığı belirtildi. Her yıl kurak dönemin yaşandığı kasım-mayıs aylarında yükselişe geçen Lassa ateşi salgınında 2019’da 129 kişi ölmüştü.
LASSA SALGININDA 932 VAKA, 176 ÖLÜM
Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamada, ülkeyi etkisi altına alan salgında Edo, Ebonyi, Ondo ve Bauchi başta olmak üzere 29 eyalette 932 vaka tespit edildiği aktarıldı.
Açıklamada, salgın nedeniyle sene başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 176’ya çıktığı belirtildi. Her yıl kurak dönemin yaşandığı kasım-mayıs aylarında yükselişe geçen Lassa ateşi salgınında 2019’da 129 kişi ölmüştü.
LASSA ATEŞİ SALGINI SEBEBİYLE 9 MART’TA ONDO’DAKİ BİR ÜNİVERSİTEDE EĞİTİME ARA VERİLMİŞTİ
Batı Afrika ülkesi Nijerya’nın Ondo eyaletinde, hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen “Lassa ateşi” salgını nedeniyle bir üniversitede eğitime ara verildiği bildirilmişti.
Adekunle Ajasin Üniversitesi Yazı İşleri Müdürü Opeoluwa Akinfemiwa, basına yaptığı açıklamada, üniversitede görülen Lassa sıtması vakası ve 2 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle eğitim çalışmalarının geçici olarak durdurulduğunu belirtmişti.
Akinfemiwa, okuldaki bazı öğrencilerin karantinaya alındığını ve salgını önlemek için çalışmalar başlatıldığını kaydedilmişti.
Ondo eyaletinin komşusu Ebonyi eyaletinde de iki ay önce Lassa ateşi nedeniyle bir hastane geçici olarak kapatılmıştı.
İLK KEZ 1969 YILINDA GÖRÜLDÜ
Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşine Nijerya’da ilk 1969’da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı. Nijerya hükümeti, 2019’da Lassa ateşi nedeniyle ülkede “acil durum” ilan etmişti.
Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor. Yetkililer, halka hijyen konusunda dikkatli olmaları, fare ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri uyarısında bulunuyor.
Göz Atmak İster misiniz?
Didem Arslan Yılmaz’dan Narin cinayetiyle ilgili çarpıcı iddia
Didem Arslan Yılmaz canlı yayında Narin’in öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamasında amca ve anne arasında ilişki …