Korona fırsatçılarına 25 ilde 41 operasyon ile büyük darbe!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, 10 günde 25 ilde koronavirüs fırsatçılarına yönelik 41 operasyonda, fahiş fiyatla mal sattıkları, vatandaşın sağlığını tehlikeye soktukları ve Sınai Mülkiyet Kanunu’na muhalefet ettikleri belirlenen 71 kişi hakkında işlem yapıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, son 10 günde 25 ilde düzenlenen 41 operasyonda, fahiş fiyatla mal sattıkları, vatandaşın sağlığını tehlikeye soktukları ve Sınai Mülkiyet Kanunu’na muhalefet ettikleri belirlenen 71 kişi gözaltına alındı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, Bakan Soylu’nun talimatı üzerine, koronavirüsle mücadele sürecini yasa dışı eylemlerle fırsata çevirenlere yönelik uygulama gerçekleştirdi.
Türkiye genelinde, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, son 10 günde 25 ilde 41 operasyon düzenledi. Fahiş fiyatla mal sattıkları, vatandaşın sağlığını tehlikeye soktukları ve Sınai Mülkiyet Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 71 kişi yakalandı, bunlardan 4’ü tutuklandı.
Operasyonlarda, 285 bin maske, 65 bin kutu dezenfektan, 11 ton kimyasal madde, 750 şişe kolonya, 4 bin 375 litre etil alkol ve 340 litre metil alkol ele geçirildi.
BAKAN SOYLU TALİMAT VERMİŞTİ!
A Haber canlı yayınında koronavirüsle birlikte ortaya çıkan fırsatçıları uyaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı da gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, “Vatandaşlarımıza buradan duyurumuzdur, nereye bildirirlerse bildirsinler biz tepelerinde olacağız. Buradan fırsatçılık yapmayı ayıp ve günah addediyoruz. Bu, kanun karşısında da suçtur. Gerekli tüm adımları uygulayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diye konuşmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın