Bu ciddi tehlikeye hazır olun! Koronavirüs neden hızlı yayılıyor?

İsviçre ordusu, ilk kez 4 hastane taburundan birini (600 asker) siviller için konuşlandırıyor. Diğer taraftan THY’nin Türkiye uçuşları da 3 noktadan devam ediyor.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedbirlerin sıklaştırıldığı İsviçre’de vaka sayısının bir günde 841 arttığı bildirildi.
VAKA SAYISI BİR GÜNDE 841 ARTTI
İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisinin (BAG) açıkladığı rakamlara göre, düne göre 841 artan toplam Kovid-19 vaka sayısı, 2 bin 200’e yükseldi, ölü sayısı da 14’e çıktı.
ACİL DURUM İLAN EDİLDİ
Ülkede alınan tedbirler kapsamında, tüm kantonlardaki okullarda eğitime ara verildi. İtalya sınırındaki Ticino kantonu ile Basel kantonunda ise “acil durum” ilan edildi.
İsviçre’nin resmi haber sitesi Swissinfo’daki bilgiye göre, İsviçre ordusu virüs pandemisine karşı mücadelede desteğini artırmaya hazırlanıyor.
İSVİÇRE ORDUSUNDA BİR İLK
İsviçre ordusunun, ilk kez 4 hastane taburundan (600 asker) birini siviller için konuşlandıracağı, askeri hastanenin 200 hastayı ağırlayabileceği kaydedildi.
– BAZI GURBETÇİLERİN İSVİÇRE ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE BİLET ALDIĞI BELİRTİLDİ
Öte yandan edinilen bilgiye göre, bazı iptallere rağmen Türk Hava Yolları (THY), Zürih, Cenevre ve Basel’den Türkiye uçuşlarına devam ediyor.
Türkiye’nin uçuş yasağı getirdiği Almanya ve Fransa’dan bazı gurbetçilerin İsviçre üzerinden Türkiye’ye bilet aldığı bilgisi de paylaşıldı.
Almanya basınındaki haberlere göre, hükümetin aldığı karar doğrultusunda ülke İsviçre, Fransa ve Avusturya ile sınırlarını yarından itibaren kapatacak.
İsviçre hükümeti de sınır noktalarında yarından geçerli olmak üzere bazı kısıtlamalara geçeceğini duyurmuştu

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın