Kukla Hafter güçlerinden “Türk gemisini vurduk” iddiası!

General Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Trablus’ta Türkiye’ye ait bir gemiyi vurduğunu iddia etti.
Facebook hesabından bir açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu, Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisini vurduklarını iddia etti. Ordu, Türkiye’nin, Libya’ya silah satışını yasaklayan uluslararası anlaşmayı ihlal ettiğini savundu.
Olayla ilgili henüz Türk yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi. Bu gelişme, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘Libya Ulusal Ordusu’nun ateşkesi ihlal ettiği ve Hafter’in durdurulması gerektiği’ yönündeki açıklamasından sonra geldi.
REUTERS: “GEMİ DEĞİL, DEPO VURULDU”
Öte yandan Reuters haber ajansı, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame’nin Trablus limanının saldırıya uğradığına dair sözlerini aktardı. Limanda çalışan bir kaynak ise, geminin değil bir deponun vurulduğunu söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın