Van’da kaza ve çığ şehitlerine acı veda!

11 asker, 8 korucu ve Hakkari şehidi son yolculuğuna uğurlanıyor. Jandarma Filo Komutanlığı’nda gerçekleştirilen tören için şehitlerin naaşı ambulanslarla getirildi ve güvenlik görevlileri tarafından alındı.
Van Bahçesaray’da gerçekleşen çığ felaketlerinde şehit olan 11 asker ve 8 korusu ilce bir Hakkari şehidi için tören düzenleniyor. Şehitler törenin ardından memleketlerine gönderilecek.
JANDARMA FİLO KOMUTANLIĞINDA TÖREN
Jandarma Filo Komutanlığı’nda gerçekleştirilen tören için şehitlerin naaşı ambulanslarla getirildi ve güvenlik görevlileri tarafından alındı ve tören için masalara konuldu. 11 Güvenlik görevlisi, bir de Çukurca’da şehit olan bir güvenlik görevlisi olmak üzere 12 asker ve 8 güvenlik korucusu memleketlerine uğurlanıyor.
Şehitler Uzman Çavuş Özgür Işık (Düzce Merkez), Uzman Çavuş Özen Akçam (Artvin, Ardanuç), Uzman Çavuş Ramazan Süslü (Aksaray, Sultanhanı), Uzman Çavuş Ufuk Deniz (Kastamonu, Tosya), Jandarma Astsubay Çavuş Fatih Karagöz (Kocaeli, Kartepe), Uzman Onbaşı Osman Karaca (Tokat, Almus), Uzman Onbaşı Cihat Erat (Erzurum, İspir), Uzman Çavuş Muammer Keskin (Aydın, Çine), Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı (Kars, Arçapayı), Uzman Çavuş Mesut Deniz (Kahramanmaraş, Türkoğlu), Uzman Onbaşı Tarkan Karaca (Eskişehir, Sivrihisar), Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik (Kayseri, Develi), Van’ın Çatak ilçesinden güvenlik korucuları Hekim Kazgan, Nimet İnçamur, Abdulselam Mantaş, Tahsin Karan, Bayram Bulcar, Metinb Mantaş ve Mehmet Esen için Van Jandarma Filo Komutanlığında tören düzenleniyor.
Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı. Saygı duruşu ve duaların ardından şehitler memleketlerine ulaştırılacak.
KASTAMONU’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Van İl Jandarma Komutanlığı Çatak- Kayaboğazı Karakol Komutanlığı’nda görevli Uzman Onbaşı Ufuk Deniz’in şehit olduğu haberi, Deniz’in Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Sağlık görevlileri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan anne Behiye ve baba Recep Deniz, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin akraba ve komşuları, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehit evinin bulunduğu mahalle, komşuları tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.
KAHRAMANMARAŞ’A ŞEHİT ATEŞ DÜŞTÜ
Van- Bahçesaray yolunda önceki gün 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin de yaralı kurtulduğu çığ faciasında kayıp olduğu tahmin edilen 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de dün çığ düşmesi sonucu Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Deniz, şehit oldu. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan Ali Deniz ile Fatma Deniz çiftine acı haber, Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş ve askeri yetkililer tarafından verildi. Deniz çifti, 5 çocuklarından en büyüğü olan Mesut Deniz’in şehadet haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Acı haberi alan ailenin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Deniz’in cenazesi, bugün ikindi vakti düzenlenecek.
VAN’DA İKİNCİ ÇIĞ FACİASI: 33 ŞEHİT
Van Bahçesaray’da önceki gece tonlarca kar kütlesi minibüsü yuttu. 5 kişi ölürken 6 kişi kurtuldu. 200 kişilik ekip, kalan 2 vatandaş için bölgeye koştu. Ancak aynı noktada dün ikinci felaket oldu. Dağdan kopan beyaz kabus, bu kez kurtarma timlerini vurdu. Sivil ve askerlerin de aralarında bulunduğu 33 kişi şehit var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın