Yunanistan’dan Türk bayrağını yırtan faşist vekile tepki!

Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline ülkesinin Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’un Türk bayrağına yaptığı saygısızlığı kınadı.
Açıklamada, “Yunanistan, Türkiye’nin de sembolü olan bayrağa karşı her türlü saldırıyı şiddetle kınıyor. Neo Nazi’lerin kabul edilemez eylemleri, Yunanistan ve Avrupa’nın geleneklerinden uzaktır ve bugün halen mahkemelerde sanık olan Ioannis Lagos ‘Altın Şafak’ın reklamını yapma gayretindedir. Yunan halkı oylarıyla Altın Şafak’ı parlamento dışında bırakmıştır. Neo Naziler sadece kendilerini temsil ediyorlar” ifadeleri yer aldı.
AP SADECE UYARDI
AP, provokatör Yunan siyasetçiyi yalnızca uyarmakla yetindi. AP Sözcülüğü Vekili Delphine Colard, “Oturum başkanı, söz konusu kişinin davranışının kabul edilemez ve kurallara aykırı olduğunu açıkça ifade etti” açıklamasını yaptı.
NE OLMUŞTU?
AP’de ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk bayrağını yırttı. Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulu’nun “Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu ele alındı.
Yunanistan’ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Lagos, “Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?” diyerek tepki gösterdi.
Lagos, Yunan vatandaşlarının yüzde 70’inin yasa dışı göçe karşı olduğunu, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara uğradığını iddia etti.
Irkçı Lagos, “Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk Bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz” diyerek kağıttan yapılmış Türk Bayrağı’nı yırtarak büyük bir provokasyona imza attı.
ÇAVUŞOĞLU: ONLARI NASIL DENİZE DÖKTÜĞÜMÜZÜ İYİ BİLİRLER
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosunda (AP) Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a tepki göstererek, “Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa, İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık ‘dur’ demeli.” ifadesini kullandı.
Bakan Çavuşoğlu, konuya ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
“Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa, İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık ‘dur’ demeli. Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek. AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz.”
AK PARTİ’DEN DE TEPKİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosunda (AP) Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a tepki göstererek”AP’de bayrağımıza saygısızlık yapan faşist Yunan milletvekili, sadece kendi karaktersizliğini göstermiş oldu” dedi.”AP’de bayrağımıza saygısızlık yapan faşist Yunan milletvekili, sadece kendi karaktersizliğini göstermiş oldu.” dedi.
AK Parti Sözcüsü Çelik, “AP, demokrasiyi geliştirmek yerine ırkçılara teslim olursa Avrupa değerlerini yok etmek isteyenlerin adresi haline gelir” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın