Sabiha Gökçen’de “ek sefer” tartışması!

Sömestr tatilinden dolayı Sabiha Gökçen Havalimanı’na istenen ek sefer için izin talebi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından reddedildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçak seferi bulamayan yolcular, uzak olmasından dolayı ulaşım konusunda şikayetler alan İstanbul Havalimanı’nı tercih etmek mecburiyetinde kalacak. Bakanlığın bu kararı, İstanbul Havalimanı’nın yolcu kapasitesi artırmak için Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ek seferlere izin vermediği yorumlarına neden oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini gerekçe göstererek bu alana ilave uçuş izni verilmeyeceğini açıkladı.
Bilhassa İstanbul Havalimanı’na ulaşımın güçlüğünden dolayı bazı vatandaşlar son bir yıldır Sabiha Gökçen’i daha sıklıkla tercih ediyordu.
“BAKIM FAALİYETLERİ VE TRAFİK YOĞUNLUĞU…”
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“Halen devam eden bakım faaliyetleri ve trafik yoğunluğu nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yerli/yabancı, tarifeli/tarifesiz, dönemsel/münferit uçuş izinlerinin üzerine ilave frekans/yeni hat uçuş izin başvuruları Genel Müdürlüğümüzce uygun olarak değerlendirilemeyecektir.”
THY, SABİHA GÖKÇEN’DEN ÇIKTI
Geçen günlerde Türk Hava Yolları (THY), Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaptığı iç hat uçuşlarını 29 Mart itibariyla Ankara dışında askıya almıştı. Kurum aynı zamanda Sabiha Gökçen’den yaptığı dış hat uçuşlarını da Anadolujet’e devretmiş, böylece neredeyse Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan çıkmıştı.
PEGASUS 250 MİLYON EURO KÂR BEKLİYOR
Pegasus Havayolları da Sabiha Gökçen Havalimanı kararını dikkatle takip ediyor. Uçuşlarını Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştiren Pegasus geçen günlerde borsaya yaptığı açıklamada 2020 yılında 210-250 milyon euro arasında net kâr beklediğini açıklamıştı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Malaysia Airports Holdings Berhad işletiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın