İdlip çığlık atıyor, dünya duymuyor! Çaresiz bekleyiş hüküm sürüyor

İdlib’de su ve çamur altında kalan kampta çaresiz bekleyiş sürüyor. Kampın giriş ve çıkışı ile çadırların arasında oluşan göletler, kamp sakinlerinin hareketini engelliyor. Hasta eşiyle kampa sığınan 70 yaşındaki Halidiye Casim “Isıtacak bir şey yok. Sobamız yok. Yakacak bir şey de yok. Hayırlı, namuslu ve iyi insanlardan bize yardım etmelerini istiyoruz” dedi.
İdlib’de su ve çamur altında kalan kampta hasta eşiyle barınan 70 yaşındaki Halidiye Casim, başta yakacak olmak üzere acilen temel ihtiyaç maddelerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Yoğun yağış ve altyapı eksikliği nedeniyle kampın giriş ve çıkışı ile çadırların arasında oluşan göletler, kamp sakinlerinin hareketini engelliyor.
Rusya ve Beşşar Esad rejiminin saldırılarından kaçarak Sarmada ilçesinde bulunan söz konusu kampa sığınan 70 yaşındaki Halidiye Casim, yaşadıkları mağduriyeti anlattı.
“ÇADIRIMIZ SULAR ALTINDA KALDI”
Casim, “Çadırımız, sular altında kaldı. Durum çok kötü. Hayırlı, namuslu ve iyi insanlardan bize yardım etmelerini istiyoruz” dedi.
Su birikintilerine çakıl taşı serpilmesi gerektiğini belirten Casim, hasta eşiyle battaniyeye sarılarak gece geçirdiklerini söyledi. Casim “Isıtacak bir şey yok. Sobamız yok. Yakacak bir şey de yok. Her şey lazım” diye konuştu.
“Çocuklar ve anneler, her gün hastanelerde” ifadelerini kullanan Casim, soğuk nedeniyle hastalanan eşi için çadır çadır gezip ilaç aradığını kaydetti.
“VARİL BOMBASI EVİMİZİ YERLE BİR ETTİ”
Rejim ve Rusya’nın Serakib ilçesine düzenlediği saldırılardan 17 aile üyesiyle kaçan Semira Um Mahmut da “Hayat çok zor. Varil bombası evimizi yerle bir etti.” dedi.
Anayoldan kampa çıkan yollara çakıl taşı dökülmesini istediklerini vurgulayan Um Mahmut, kumanyaya da ihtiyaçlarını olduğunu belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın