Rusya’dan tüm dünyaya hipersonik tehdit!

Rusya ses hızını 27 kat aşabilen yeni bir hipersonik saldırı silahının hizmete girdiğini açıkladı. Rus Savunma Bakanlığı’nın Başkan Vladimir Putin’e verdiği raporda ‘Avangard’ adlı hipersonik kayma/süzülme aracının füzelere monte edildiği ve kullanıma hazır olduğu ifade edildi.
Başkan Putin Avangard’dan ilk defa Mart 2018’de bahsetmiş, füzeyi 1957’de eski Sovyetler Birliği’nin ilk uydusunu uzaya göndermesinde yaşanan teknolojik atılıma eş değerde gördüğünü açıklamıştı.
KESKİN MANEVRA ÖZELLİĞİNE SAHİP
Kıtalararası bir balistik füzeye monte edilebilen Avangard, misilden ayrıldıktan sonra normal bir savaş başlığının aksine öngörülemeyen bir güzergah izleme özelliğine sahip. Başlığın hedefine giderken çok keskin manevralar yaparak füze savunma sistemleri tarafından takip edilmesini neredeyse imkansız hale getiriyor.
Isıya dayanıklı yeni bir kompozit materyalden üretilen hipersonik silah, atmosferdeki sürtünmeden dolayı oluşan 2 bin derece ısıya dayanabiliyor ve iki megaton ağırlığında bir nükleer silah taşıyabiliyor.
Ülkesinin dünyada hipersonik silaha sahip tek ülke olduğunu belirten Vladimir Putin, Rusya’nın geçmişte silah sanayisinde ABD’yi yakalama girişimlerinin tersine bu kez yeni çeşit silah üretiminde daha ileri bir seviyeye ulaştığını belirtti.
TEST BAŞARIYLA SONUÇLANDI
Hipersonik füze sisteminin ilk testi perşembe günü Orenburg Bölgesi’nde yapılmıştı. Bu bölgeden fırlatılan saldırı silahının yaklaşık 6 bin kilometre uzaklıktaki Kamçatka bölgesindeki hedefi başarıyla vurduğu ifade edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın